Hae tästä blogista

lauantai 19. elokuuta 2023

Körttisukat koossa 38-39

Heippa!

Neuloin jälleen körttisukat, tällä kertaa Novita 7 Veljestä mustalla (väri nro 099) ja vihreällä (väri nro 302). Käytin koon 3,5 puikkoja. Ohjeen löysin Lankavan sivuilta, josta sen saa ilmaiseksi. In english:  You can find the original instructions from Lankava's pages.

Varren pituus kantalapun alkuun saakka on 20 cm ja jalkaterän pituus 25 cm. Sukat sopivat koon 38-39 jalkoihin.

Löydät körttisukkani myös Pinterestistä.








Ohje: (merkinnät oy = oikein yhteen ja ny = nurin yhteen)

Luo 57 silmukkaa mustalla langalla. Neulo 1. kerros oikein ja viimeinen silmukka oikein yhteen ensimmäisen kanssa (nämä vinkit löytyvät Neulojan niksinurkasta). Neulo sitten resoria *1o takakautta, 1n* ja toista *-* yhteensä 16 kerrosta. Neulo sitten kaksi kerrosta oikeaa tummemmalla.

Aloitetaan sitten kuvion tekeminen.


1.-2. kerros: Neulo vihreällä kaksi kerrosta oikeaa.
3. kerros: Neulo mustalla *nosta 1o, neulo 3o*. Toista *-* kerros.
4. kerros: Neulo vihreällä oikein.
5.-8. kerros: Toista 3.-4. kerros vielä kaksi kertaa.
9. kerros: Neulo vihreällä kerros oikeaa.

Jatketaan mallikertaa vaihtamalla langat keskenään. Eli nyt 1.-2. kerros neulotaankin mustalla ja 3. kerros vihreällä jne.

Sukan varteen tulee kuvion mallikerrat yhteensä viisi kertaa ja jalkaterään viisi kertaa. Viimeisen mallikerran neuloin niin, että 9. kerros jäi odottamaan tekemistä kantalapun jälkeen. Näin sain siistin reunan sivusilmukoita poimiessa, kun neuloin ensimmäisen kerroksen kantalapun jälkeen samalla värillä kuin kantalappu.

Kantapää neulotaan vahvistettuna (mustalla):

Ota kantapäätä varten 1. ja 4. puikoilta silmukoita yhteensä 27 siten, että nostettava silmukka on 3. puikon lopussa ja 2. puikon alussa. Näin jalkaterässä 2. puikon alussa ja 3. puikon lopussa on nostettava silmukka kuviota jatkettaessa. 2. ja 3. puikoille jää odottamaan yhteensä 29 silmukkaa. Neulo oikealla puolen joka toinen oikein ja nosta joka toinen (nosta ensimmäinen silmukka aina). Neulo nurjalla kaikki nurin, paitsi nosta ensimmäinen silmukka. Neulo oikealla aina samat silmukat oikein ja nosta samat silmukat. Neulo kantalappuun 25 kerrosta. 

Neulotaan sitten kantapään kavennukset

Neulo edelleen vahvistettua kantapäätä kunnes vasempaan reunaan jää 10 silmukkaa. Tee ylivetokavennus. Käännä työ ja neulo nurjaa, kunnes vasempaan reunaan jää 10 silmukkaa. Neulo 2n yhteen. Kavenna näin reunasilmukat ja lopulta keskelle jää 9 silmukkaa. Jaa nämä silmukat 1. ja 4. puikolle niin, että toiselle tulee neljä ja toiselle viisi silmukkaa.

Poimitaan seuraavaksi sivusilmukat ja aloitetaan samalla kiilakavennukset

Neulo mustalla ensimmäinen kerros ja neulo 2oy 1. puikon lopussa ja 2oy takakautta 4. puikon alussa. Jatka sitten kuvion tekemistä 2. ja 3. puikoilla yllä olevan mallikerran avulla aloittaen vihreällä langalla ja neulo 1. ja 4. puikoilla oikeaa. Kavenna 1. puikon lopussa joka kerroksella, kunnes puikolle jää 13 silmukkaa. Kavenna 4. puikon alussa joka kerroksella, kunnes puikolle jää 14 silmukkaa. Näin työhön jää yhteensä 56 silmukkaa.

Neulo kuvio jalkaterään viisi kertaa ja aloita kärkikavennukset, kun viimeisestä mallikuviosta on neulottu kahdeksan kerrosta. Tällöin kantalapun reunasta laskettuna on neulottu yhteensä 43 kerrosta.

Kärkikavennukset: Jaa silmukat niin, että jokaisella puikolla on 14. Neulo tummalla 2oy joka puikon lopussa ennen viimeistä silmukkaa. Kavenna joka toinen kerros, kunnes silmukoita on 7 jokaisella puikolla. Kavenna joka kerros, kunnes silmukoita on yhteensä 12. Katkaise lanka ja päättele nurjalle.



Täältä löydät muita neulomiani Körttisukkia:

Körttisukat koossa 39-40

Körttisukat koossa 42-43

Körttisukat koossa 43-44

Körttisukat koossa 45-46

Kuulumisiani voit lukea Kesäkuulumiset 2023 -postauksesta :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti