Hae tästä blogista

perjantai 4. elokuuta 2023

Körttisukat koossa 45-46

Körttisukat koossa 45-46

Heippa!

Ensimmäisistä körttisukistani innostuneena päätin neuloa toiset. Tällä kertaa harmaasta ja vihreästä. Harmaa on Novitan 7 Veljeksen 150g kerä (väri nro 043) ja vihreä Schachenmayrin Regiaa (väri nro 08145). Regian kerä on ollut laatikossani vuosikaudet odottaen sopivaa neuletta. Varren pituus kantalapun alkuun saakka on 23 cm ja jalkaterän pituus 28,5 cm. Sukat sopivat koon 45-46 jalkoihin.

Neuloin sukat koon 3,5 puikoilla. Ohjeen löysin alunperin Lankavan sivuilta ilmaisena. In english: You can find the original instructions from Lankava's pages.

Olen neulonut omat sukkani ohjetta muokaten, joten kirjoitin tähän ohjeen näihin sukkiin. Löydät Körttisukkani myös Pinterestistä.


Novita 7 Veljestä harmaa
                                                                                
Schachenmayr Regia


                            Ohje: (merkinnät oy = oikein yhteen ja ny = nurin yhteen)

Luo 61 silmukkaa harmaalla. Neulo 1. kerros oikein ja viimeinen silmukka oikein yhteen ensimmäisen kanssa (nämä vinkit löytyvät Neulojan niksinurkasta). Neulo sitten resoria *1o takakautta, 1n* ja toista *-* yhteensä 17 kerrosta. Neulo sitten kerros oikeaa harmaalla ja kavenna 2oy kahdella puikolla. Nyt työssä on 59 silmukkaa. Neulo vielä toinen kerros oikeaa harmaalla.

Aloitetaan sitten kuvion tekeminen.


1.-2. kerros: Neulo vihreällä kaksi kerrosta oikeaa.
3. kerros: Neulo harmaalla *nosta 1o, neulo 3o*. Toista *-* kerros.
4. kerros: Neulo vihreällä oikein.
5.-8. kerros: Toista 3.-4. kerros vielä kaksi kertaa.
9. kerros: Neulo vihreällä kerros oikeaa.

Jatketaan mallikertaa vaihtamalla langat keskenään. Eli nyt 1.-2. kerros neulotaankin harmaalla ja 3. kerros vihreällä jne.

Kun olet neulonut neljättä mallikertaa yhden kerroksen, kavenna 2oy 4. puikon lopussa. Kavenna vielä kerran 2oy neljännen puikon lopussa, kun olet neulonut viidettä mallikertaa kerroksen. Neulo sukan varteen yhteensä viisi mallikertaa kuviota.

Körttisukat tulossa


Kun olet neulonut kuudennen mallikerran kerrokset 1-8, aloita kantalapun teko harmaalla:

Ota kantapäätä varten 1. ja 4. puikoilta silmukoita yhteensä 27 siten, että nostettava silmukka on 3. puikon lopussa ja 2. puikon alussa. Näin jalkaterässä 2. puikon alussa ja 3. puikon lopussa on nostettava silmukka kuviota jatkettaessa. 2. ja 3. puikoille jää odottamaan yhteensä 29 silmukkaa. Neulotaan vahvistettu kantapää harmaalla

Neulo oikealla puolen joka toinen oikein ja nosta joka toinen (nosta ensimmäinen silmukka aina). Neulo nurjalla kaikki nurin, paitsi nosta ensimmäinen silmukka. Neulo oikealla aina samat silmukat oikein ja nosta samat silmukat. Neulo kantalappuun 25 kerrosta. 

Neulotaan sitten kantapään kavennukset

Neulo edelleen vahvistettua kantapäätä kunnes vasempaan reunaan jää 10 silmukkaa. Tee ylivetokavennus. Käännä työ ja neulo nurjaa, kunnes vasempaan reunaan jää 10 silmukkaa. Neulo 2n yhteen. Kavenna näin reunasilmukat ja lopulta keskelle jää 9 silmukkaa. Jaa nämä silmukat 1. ja 4. puikolle niin, että toiselle tulee neljä ja toiselle viisi silmukkaa. Poimi seuraavaksi sivusilmukat 1. ja 4. puikoille ja aloita samalla kiilakavennukset neuloen yksi kerros harmaalla (mallikerran 9. kerros).

Kiilakavennukset: Neulo 1. ja 4. puikoilla oikeaa ja kavenna 2oy 1. puikon lopussa ja 2oy takakautta 4. puikon alussa. Jatka 2. ja 3. puikoilla kuviota. Kavenna joka kerros, kunnes 1. puikolle jää 13 silmukkaa ja 4. puikolla 14. Nyt työssä on 56 silmukkaa, sillä 2. ja 3. puikolla on yhteensä 29 silmukkaa.

Neulo jalkaterään mallikerta yhteensä kuusi kertaa. Kärkikavennukset aloitetaan, kun on neulottu kantalapun reunasta laskien 53 kerrosta ja on neulottu viimeisestä malliekerrasta kerrokset 1-7.

Kärkikavennukset: Neulo harmaalla oikeaa ja kavenna jokaisen puikon lopussa 2oy ennen viimeistä silmukkaa. Kavenna joka toinen kerros, kunnes jokaisella puikolla on 7 silmukkaa. Kavenna sitten joka kerros, kunnes silmukoita on yhteensä 12. Katkaise lanka ja päättele langat nurjalle.


Körttisukat

KörttisukatMuita neulomiani körttisukkia löydät täältä:

Kuulumisiani voit lukea Kesäkuulumiset 2023 -postauksesta :)

2 kommenttia:

  1. Kyllä minunkin pitää nuo körttisukat jossain vaiheessa tehdä, kun olen ohjeitakin säilönyt jo monta vuotta.

    VastaaPoista
  2. Ehdottomasti :) Minä jäin kyllä koukkuun näihin :D

    VastaaPoista