Hae tästä blogista

sunnuntai 18. elokuuta 2024

Karusellisukat

Heipsan!

Pitkään oli mielessä aina silloin tällöin, että pitäisi kokeilla neuloa Hipsulaisen karusellisukat. Omistan melkoisen paljon raitalankoja, niin nehän sopivat varsin hyvin tähän malliin! Ohjeen löytää ainakin Facebookin Hipsulaisen karuselli -ryhmästä ja Ravelrystä.

Opin paljon näitä sukkia neuloessa. Ensimmäisen sukan kohdalla yritin saada ohjeesta kiinni ja jouduin purkamaan monta kertaa eri kohdissa, kun menin laskuissa sekaisin tai olin tekemässä vahingossa ohjeen vastaisesti. 

Toinen sukka meni paljon vaivattomammin, mutta sukan varren tein eri tavalla kuin alkuperäisessä ohjeessa, koska en millään ymmärtänyt ohjetta vaikka luin moneen kertaan. Ehkä se joskus minulle aukeaa :D Onneksi näitä voi neuloa vielä monet ja lukea ohjetta virkeämpänä, mitä tällä kertaa.

Lankana käytin Novitan 7 Veljestä Kimaraa (väri nro 492). Sukkiin kului koko 150g kerä.

Minulla oli varressa 56 silmukkaa ja neuloin sukat koon 3,5 puikoilla. Pyöröpuikkoakin voisi ohjeen mukaan käyttää, mutta minulta se ei onnistunut valitettavasti. Neulon varmasti näitä sukkia lisääkin, mutta ihan hyvin pärjää normipuikoillakin.

Kaiken kaikkiaan tuli kivan näköiset sukat, jotka on jalassakin hauskat ja mukava pitää. Nämä jäivät itselleni käyttöön. Nyt on jo tulossa seuraavat Karusellit toisesta raitalangasta. Katsotaan, menevätkö lahjaksi vai haluaako puoliso ne käyttöön :)

Löydät sukkani myös Pinterestistä.


7 Veljestä Kimara


Karusellisukat tulossa


Karusellisukat



Karusellisukat jalassa


Toiset neulomani Karusellisukat löydät täältä:

2 kommenttia:

  1. Hauskan näköiset nämä ja kuvaavan nimen ovat keksineet; aivan karuselliahan kuvio on.

    VastaaPoista
  2. Niinpä, tulee kyllä hauskoja sukkia :) Ja hyvin istuu jalkaan!

    VastaaPoista