Hae tästä blogista

perjantai 2. elokuuta 2024

Raitasukat koossa 45-46

Heipsan!

Neuloin raitasukat yhdistellen hiljattain ostamaani sinistä Novitan 7 Veljestä (väri nro 136) ja kahta Nauravan lankakerän aiemmin ostamieni lankojen kerien loppuja. Toinen lanka oli nimeltään Avaruus ja toinen Mustikka. Sukkien varren pituus kantalapun alkuun saakka on 19 cm ja jalkaterän pituus n. 30 cm. Sukkien jalkaterä on melko kapea, koska langat ohuita ja jalkaterässä on 56 silmukkaa. Vaikka sukalla on pituutta, sopivat ne silti maksimissaan koon 46 jalkaan. 


7 Veljestä nro 136


Naurava lankakerä Mustikka


Naurava lankakerä Avaruus


Neuloin resorin koon 3,5 puikoilla ja vaihdoin sitten koon 3 puikkoon, koska raitalangat olivat ohuempia kuin 7 Veljestä. Tarkoitus oli ensin vaihtaa koon 3,5 puikkoon, kun neulon kantapään ja kärjen sinisellä, mutta unohdin vaihtaa puikon. Niinpä vain resori on neulottu koon 3,5 puikoilla. 

Kokeilin myöskin vaihteeksi kantalappuun erilaista reunaa. Neuloin molempiin reunoihin oikealta puolen katsottuna pari nurjaa silmukkaa ensimmäisen silmukan nostamisen jälkeen. Halusin vähän siistimpää reunaa, mitä perusmallilla tulee. Ihan hyvä reunasta nyt tuli mielestäni :) Löydät sukkani myös Pinterestistä.

Ohje: 

Luo 57 silmukkaa sinisellä ja neulo 1. kerros oikein. Neulo viimeinen silmukka oikein yhteen ensimmäisen silmukan kanssa. Neulo sitten resoria 1 oikein takakautta, 1 nurin yhteensä 16 kerrosta. 

Ota mukaan raitalangat ja neulo niillä vuoronperään kerros kerrallaan oikeaa neuletta yhteensä 39 kerrosta. Aloitetaan seuraavaksi kantapää, joka neulotaan sinisellä.

Kantalappu:

Ota kantalappua varten 4. puikolta 14 silmukkaa ja 1. puikolta 14 silmukkaa. 

Oikea puoli: Nosta ensimmäinen silmukka, neulo kaksi seuraavaa nurin ja neulo sen jälkeen joka toinen oikein ja nosta joka toinen. 

Nurja puoli: Nosta ensimmäinen silmukka ja neulo kaksi seuraavaa oikein. Neulo loput nurin. 

Neulo kantalappuun 30 kerrosta ja nosta oikealla puolen aina samat silmukat. Tee kantalapun jälkeen kantapään kavennukset:

Neulo edelleen vahvistettua kantapäätä oikealla puolen, kunnes vasempaan reunaan jää 11 silmukkaa. Tee ylivetokavennus. Käännä työ ja neulo nurjaa, kunnes vasempaan reunaan jää 11 silmukkaa. Neulo 2 nurin yhteen. Kavenna näin pois reunasilmukat, jolloin jäljelle jää 10 silmukkaa.

Kiilakavennukset:

Poimitaan sivusilmukat ja aloitetaan samalla kiilakavennukset:

Neulo 1. puikon lopussa 2 oikein yhteen ja 4. puikon alussa 2 oikein yhteen takakautta. Kavenna joka kerros, kunnes 1. ja 4. puikoilla on kummallakin 14 silmukkaa. Jalkaterään tulee siis 56 silmukkaa. 

Neulo jalkaterään 56 kerrosta oikeaa kantalapun reunasta laskettuna vuoron perään kahdella raitalangalla neuloen molemmilla kerros kerrallaan. 

Neulotaan lopuksi kärkikavennukset sinisellä. Neulo ensin sinisellä yksi kerros oikeaa.

Kärkikavennukset:

Neulo jokaisen puikon lopussa 2 oikein yhteen ennen viimeistä silmukkaa. Kavenna joka toinen kerros, kunnes silmukoita on 7 jokaisella puikolla. Kavenna sitten joka kerros, kunnes silmukoita on yhteensä 12. Katkaise lanka ja päättele nurjalle.


Novita ja Naurava lankakerä raitasukat


Novita ja Naurava lankakerä raitasukat


Muita neulomiani raitasukkia löydät täältä:










Miesten raitasukat














1 kommentti:

  1. Kivat tuli. Yksiväriset resori, kantapää ja kärki tasoittavat hyvin värikkään langan. Nätit värit.

    VastaaPoista