keskiviikko 19. helmikuuta 2020

Raidalliset kotisukat jämäkeristä

Heips!

Todella harvoin neulon itselle mitään, joten päätin nyt oikeasti neuloa itselle mukavat sukat kotioloihin. Katselin sopivia kerien loppuja ja yhdistelin niitä omaan silmään mieluisaksi. Tykkään kovasti, vaikka kaikki eivät samoilla väreillä tekisikään.

Lankoina käytin 7 veljeksen eri värejä sekä Polarista. Neuloin sukat koon 3.5 puikoilla. Varren pituus on 23 cm ja jalkaterän 29 cm. Sukat sopivat siis koon 44 jalkaan hyvin. Itselläni on koon 43 jalka ja jalkateräni pituus 27.5 cm.

Ohje:


Luo 75 silmukkaa ja neulo 1. kerros oikein ja neulo viimeinen silmukka oikein yhteen ensimmäisen kanssa. Neulo sitten resoria 2o 2n kantalapun alkuun saakka yhteensä 69 kerrosta, niin, että neulot 10 kerroksen raitoja. Huom! Tällä silmukkamäärällä kaksi viimeistä ja kaksi ensimmäistä silmukkaa ovat oikeita eli neljä oikeaa peräkkäin.

Kavenna varressa seuraavasti:

Kun olet neulonut kolmatta raitaa viisi kerrosta, neulo kahdella puikolla 2oy. Nyt työssä on 72 silmukkaa.
Kun olet neulonut neljättä raitaa kolme kerrosta, neulo kahdella puikolla 2oy. Nyt jäljellä on 70 silmukkaa.
Viidennen raidan alussa neulotaan taas 2oy kahdella puikolla ja työhön jää 68 silmukkaa.
Kun olet neulonut viidettä raitaa kuusi kerrosta, neulo 2oy kahdella puikolla. Nyt työssä on 66 silmukkaa.
Kuudennen raidan alussa neulotaan 2oy kahdella puikolla ja työhön jää 64 silmukkaa.
Kun olet neulonut kuudetta raitaa viisi kerrosta, neulo 2oy ja työhön jää 62 silmukkaa.
Kun olet neulonut kuudetta raitaa 9 kerrosta, neulo 2oy ja työhön jää 60 silmukkaa.
Seitsemännen raidan alussa neulotaan 2oy kahdella puikolla ja työhön jää 58 silmukkaa.
Kun olet neulonut seitsemättä raitaa kuusi kerrosta, kavenna vielä kahdella puikolla 2oy ja nyt työssä on 56 silmukkaa.


Kantalappu neulotaan ristiinvahvistettuna: Poimi kantalappua varten 4. puikolta ja  1. puikolta kummaltakin 14 silmukkaa. Neulo oikealla oikein, mutta nosta joka toinen silmukka. Neulo nurjalla nurin kaikki. Neulo kantalappuun yhteensä 25 kerrosta ja tee sitten kantapään kavennukset:

Neulo oikealla puolen edelleen ristiinvahvistettua ja neulo, kunnes reunassa on 10 silmukkaa. Nosta silmukka, neulo seuraava ja vedä nostettu silmukka neulotun yli. Käännä työ. Neulo nurjaa, kunnes reunassa on 10 silmukkaa. Neulo 2n yhteen ja käännä työ. Kavenna näin kaikki reunasilmukat, kunnes jäljelle jää 10 silmukkaa. Poimi sitten sivusilmukat esim. tämän hyvän videon avulla.

Kiilakavennukset: Neulo 1. puikon lopussa 2oy ja 4. puikon alussa 2oy takakautta. Kavenna joka kerroksella, kunnes puikoilla on 14 silmukkaa kummallakin. 

Kärkikavennukset: Aloita kärkikavennukset, kun olet neulonut 53 kerrosta kantalapun reunasta laskettuna. Neulo 2oy joka puikon lopussa ennen viimeistä silmukkaa. Kavenna joka kerros, kunnes puikoilla on 6-7-7-6 silmukkaa. Kavenna sitten joka kerros, kunnes jäljelle jää yhteensä 10 silmukkaa. Vedä lanka puikkojen läpi ja päättele nurjalle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti