sunnuntai 1. maaliskuuta 2020

Perussukkaset Muumi -langasta

Heippa!

Ostin taannoin pari kerää mustavalkoista Muumi -lankaa alesta ja tein siitä sukat koossa 39-40.
Neuloin sukat puikoilla 3.5. Lankaa kului näihin hieman yli 100 g. Varren pituus on 17 cm kantalapun alkuun laskettuna ja jalkaterän pituus n. 25.5 cm.


Ohje:

Luo 57 silmukkaa ja neulo 1. kerros oikein. Neulo viimeinen silmukka oikein yhteen ensimmäisen kanssa. Neulo sitten resoria 13 kerrosta. Neulo sen jälkeen 24 kerrosta oikeaa ja seuraavalla kerroksella 2oy joka toisella puikolla. Nyt työssä on 54 silmukkaa. Neulo 10 kerrosta oikeaa ja aloita sitten kantalappu:

Poimi kantalappua varten 14 silmukkaa ensimmäiseltä ja 14 viimeiseltä puikolta. Neulo ristiinvahvistettua kantapäätä: neulo oikealla joka toinen ja nosta joka toinen (vaihda nostettavaa silmukkaa joka kerroksella). Neulo nurjalla kaikki nurin. Nosta kummallakin puolen aina ensimmäinen silmukka. Neulo kantalappuun 25 kerrosta ja tee sitten kantapään kavennukset

Jatka ristiinvahvistettua kantalappua, mutta neulo oikealla, kunnes reunaan jää kymmenen silmukkaa. Tee ylivetokavennus. Käännä työ ja neulo, kunnes reunaan jää 10 silmukkaa. Neulo silmukka nurin ja nosta seuraava neulomatta neulotun yli. Käännä työ ja kavenna näin, kunnes jäljelle jää 10 silmukkaa.
Poimi sitten sivusilmukat esim. tämän videon avulla 😀

Kiilakavennukset aloitetaan samalla kerroksella, kun sivusilmukat on poimittu. Jätä 2. ja 3. puikoille 13 silmukkaa kummallekin. Kavenna 2oy 1. puikon lopussa ja 2oy takakautta 4. puikon alussa. Kavenna joka kerroksella, kunnes puikoille jää 14 silmukkaa kummallekin. 

Jatka oikeaa neuletta 54 silmukalla, kunnes kantalapun reunasta laskettuna olet neulonut 45 kerrosta. Neulo sitten kärkikavennukset:

2oy joka puikon lopussa ennen viimeistä silmukkaa joka toisella kerroksella, kunnes jäljellä on 7-6-6-7 silmukkaa. Kavenna sitten joka kerroksella, kunnes jäljelle jää yhteensä 10 silmukkaa. Vedä lanka silmukoiden läpi ja päättele nurjalle.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti