lauantai 15. helmikuuta 2020

Värikkäät ruttusukat

Heips!

Minulta tilattiin koossa 37-38 pitkävartiset ruttusukat samoilla väreillä, joilla tein itselleni aiemmin säärystimet. Neuloin nämä sukat sitten 7 veljeksellä ja Myhome living -sukkalangalla.Sukkien varren pituus kantalapun alkuun saakka on 36.5 cm ja jalkaterän pituus kantalapun reunasta laskettuna n. 25 cm eli sukkien koko nyt on 38. Neuloin sukat koon 3.5 puikoilla.

Ohje:

Luo 81 silmukkaa vaaleanpunaisella. Neulo 1. kerros oikein ja neulo viimeinen silmukka nurin yhteen ensimmäisen kanssa. Aloita samalla valepalmikkoresori (ohje Googlesta):

1.-3. kerros: 2n 3o
4. kerros: 2n, nosta 1o neulomatta, neulo 2o ja vedä neulomatta jätetty neulottujen oikeiden silmukoiden yli
5. kerros: 2n, 1o, lk, 1o

Toista mallikerta viisi kertaa, niin että resori päättyy kerrokseen 3.Vaihda lanka turkoosiin ja aloita oikea neule. Neulo varteen 9 raitaa, joissa kussakin 17 kerrosta. Neulo jokaiseen raitaan ruttu seuraavasti: Kun olet neulonut raitaan 16 kerrosta, vaihda seuraavan raidan lankaan ja poimi puikon alusta silmukoita yhdeksän kerrosta alempaa puolet puikon silmukoista ja neulo silmukat yhteen. Neulo puikon loput silmukat normaalisti. Eli jos puikolla on 20 silmukkaa, poimi apupuikolle 10 silmukkaa 9 kerrosta alempaa ja neulo nämä silmukat oikein yhteen puikon 10 ensimmäisen silmukan kanssa. Neulo loput 10 silmukkaa normaalisti oikein.
Seuraavan rutun kohdalla neulotaan alempaa silmukoita yhteen puikon loppujen silmukoiden kanssa ja näin vaihdetaan rutun paikkaa sukan varressa sukan edetessä.

Alkuperäisen rutun ohjeen olen googlettanut joskus ja tämä on siitä hieman muokattu versio. Esim. Lankahelvetti -blogista löytyy oiva ohje.Varressa tehdään kavennuksia seuraavasti:

Neulo 2oy kolmannen raidan seitsemännen kerroksen jälkeen kahdella puikolla. Nyt työssä on 78 silmukkaa.
Neulo 2oy neljännen raidan ensimmäisen kerroksen jälkeen kahdella puikolla. Nyt työssä on 76 silmukkaa.
Neulo 2oy neljännen raidan 13 kerroksen jälkeen kahdella puikolla. Nyt työssä on 74 silmukkaa.
Neulo 2oy viidennen raidan kuudennen kerroksen jälkeen kahdella puikolla. Nyt työssä on 72 silmukkaa.
Neulo 2oy kuudennen raidan ensimmäisen kerroksen jälkeen kahdella puikolla. Nyt työssä on 70 silmukkaa. 
Neulo 2oy kuudennen raidan kahdeksannen kerroksen jälkeen kahdella puikolla. Nyt työssä on 68 silmukkaa.
Neulo 2oy kuudennen raidan 14 kerroksen jälkeen kahdella puikolla. Nyt työssä on 66 silmukkaa.
Neulo 2oy seitsemännen raidan viiden kerroksen jälkeen kahdella puikolla. Nyt työssä on 64 silmukkaa. 
Neulo 2oy seitsemännen raidan 13 kerroksen jälkeen kahdella puikolla. Nyt työssä on 62 silmukkaa. 
Neulo 2oy kahdeksannen raidan 9 kerroksen jälkeen kahdella puikolla. Nyt työssä on 60 silmukkaa. Neulo 2oy kahdeksannen raidan 15 kerroksen jälkeen kahdella puikolla. Nyt työssä on 58 silmukkaa.
Neulo 2oy yhdeksännen raidan ensimmäisen kerroksen jälkeen. Nyt työssä on 56 silmukkaa. 
Neulo yksi kerros vaaleanpunaisella ennen kuin aloitat kantalapun.

Neulotaan kantapää vaaleanpunaisella langalla seuraavasti:

Poimi kantalappua varten 4. ja 1. puikon 14 silmukkaa kummaltakin. Neulo oikealla joka toinen oikein ja nosta joka toinen silmukka. Neulo nurjalla kaikki nurin. Vaihda aina oikealla puolen neulottavia ja nostettavia silmukoita (ristiinvahvistettu kantapää). Neulo kantalappuun 25 kerrosta ja tee sitten kantapään kavennukset:

Neulo edelleen ristiinvahvistettua kantapäätä, mutta tee oikealla puolen ylivetokavennus, kun reunassa on jäljellä 10 silmukkaa. Neulo nurjalla nurjaa, kunnes reunaan jää 10 silmukkaa ja neulo 2ny. Kavenna näin pois reunasilmukat kokonaan ja nyt keskelle jää 10 silmukkaa. 

Poimi sivusilmukat esim. tämän hyvän Youtubesta löytyvän videon avulla 😃 Aloita samalla kiilakavennukset:

Neulo 1. puikon lopussa 2oy. Jätä 2. ja 3. puikoille kullekin 13 silmukkaa. Neulo 4. puikon alussa 2oy takakautta. Kavenna joka kerroksella, kunnes 1. ja 4. puikoille jää kullekin 14 silmukkaa. 

Jatka jalkaterän raitoja niin, että raitaan tulee kerroksia 10. Aloita kärkikavennukset, kun kerroksia on kantalapun reunasta laskettuna 46. Neulo 2oy joka puikon lopussa ennen viimeistä silmukkaa.
Kavenna joka toinen kerros, kunnes puikoilla on jäljellä 8-7-7-8 silmukkaa. Kavenna sitten joka kerros, kunnes jäljellä on yhteensä 10 silmukkaa. Vedä lanka silmukoiden läpi ja päättele nurjalle.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti