Hae tästä blogista

sunnuntai 7. tammikuuta 2018

Ruttusukat loman loppuun

Heippa!

Vielä juuri ja juuri ehti valmiiksi toiset tekeleet tässä loman aikana :)

Ruttuvarret ja raidalliset jalkaterät tuli näihin sukkiin. Lankoina Red Heart ja Regia.


Puikkoina jälleen 3.5 sinkkipuikot.

Ohje:

Luo turkoosilla 61 silmukkaa ja jaa silmukat 15/puikko. Neulo 1. kerros oikein. Neulo viimeinen ja ensimmäinen silmukka oikein yhteen. Neulo sitten resoriksi valepalmikkoa:

1.-3. kerros: 2n 30
4. kerros: 2n, nosta 1o neulomatta, neulo 2o ja vedä neulomatta jätetty silmukka kahden neulotun yli
5 .kerros: 2n, 1o, lk, 1o

Toista kerrosrivinousun mallikertaa yhteensä neljä kertaa vaihda lanka sitten kirjavaan lankaan. Neulo ruttukuvio seuraavasti:

15 kerrosta oikeaa ja seuraavalla kerroksella neulo jokaisella puikolla kahdeksan ensimmäistä silmukkaa 9 kerrosta alempaa nurjalta samalta kohdalta poimittujen silmukoiden kanssa oikein yhteen. Loput seitsemän silmukkaa neulotaan normaalisti oikein. 

Neulo taas väliin 15 kerrosta oikeaa ja seuraavalla kerrosella neulo joka puikon lopussa 8 oikein yhteen 9 kerrosta alempaa nurjalta poimittujen silmukoiden kanssa. 

Toista ruttukuvio varteen neljä kertaa ja neulo viimeisen ruttukerroksen jälkeen vielä kolme kerrosta kirjavalla langalla oikein ja vaihda sitten kantalappua varten turkoosi lanka.

Kantalappu neulotaan ristiinvahvistettuna seuraavasti:

Poimi viimeisen ja ensimmäisen puikon kaikki silmukat eli yhteensä 30. Neulo oikealla joka toinen oikein ja nosta joka toinen. Vaihda nostettavaa silmukkaa aina oikealla puolella neuloessasi. Nosta kuitenkin aina aloitussilmukka.Nurjalla neulo kaikki nurin. Anna 2. ja 3. puikkojen silmukoiden odottaa kantapään tekemisen ajan.

Neulo kantalappuun 23 kerrosta ja kavenna sitten reunasilmukat seuraavasti:

Neulo kantalapun silmukoista 19 ja nosta seuraava, neulo seuraava ja vedä nostettu silmukka neulotun yli. Nyt reunalle jaa 9 silmukkaa. Käännä työ. Neulo nurjalla niin monta nurin, että reunaan jää taas 11 silmukkaa. Neulo 2n yhteen ja käännä työ. Keskelle pitäisi aina jäädä 10 silmukkaa.

Kun reunasilmukat on kavenettu, poimi sivusilmukat edelleen samalla langalla esim. seuraavaa Youtube -videota hyödyntäen. Sillä saat aika siististi silmukat poimittua.

Aloita samalla kerroksella kiilakavennukset:

Neulo 1. puikon lopussa 2oy ja 4. puikon alussa 2oy takakautta. Kavenna joka kerroksella, kunnes puikoilla on 17 silmukkaa. Jaa sitten silmukat tasan 16/puikko ja nyt työssä on siis yhteensä 64 silmukkaa. 

Raidoita jalkaterä siten, että turkoosilla kiilakavennuskerrokset mukaan lukien viisi neljän kerroksen raitaa ja kirjavalla viisi viiden kerroksen raitaa. Neulo viimeisen kirjavan raidan jälkeen vielä kolme kerrosta turkoosilla ja aloita sitten kärkikavennukset:

Neulo jokaisen puikon lopussa 2oy ennen viimeistä silmukkaa. Kavenna joka kerroksella, kunnes joka puikolla on 8 silmukkaa jäljellä. Kavenna sitten joka kerroksella, kunnes silmukoita on yhteensä jäljellä 12. Vedä lanka silmukoiden läpi ja päättele nurjalle.
Varren pituus on 17.5 cm ja jalkaterän pituus 26.5 cm eli sukat sopivat jaloille kokoa 40-41 :)

Valepalmikon ohje löytyy esim. Villasukkatehdas -blogista ja ruttukuvion ohje esim Lankahelvetti -blogista.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti