Hae tästä blogista

maanantai 1. tammikuuta 2018

Eriparisukat jämäkeristä

Moi!

Juuri ennen vuoden vaihtumista sain valmiiksi nämä jalkoihin 43 sopivat eriparisukat. Näin lomalla ehtii vähäsen neulomaan edes yhden projektin. Ajattelen jossain kohtaa neulovani näille kaveriksi eriparilapaset ainakin samoja raitalankoja käyttäen, sillä harmaa tuskin riittää enää lapasiin.

Lankoina käytin punaraidallista Steppiä, vihreäraidallista Regiaa ja sitten jotain harmaata, jonka ostin kerran Lankamaailmasta. Vyöte on hukassa enkä muista langan nimeä. Lanka oli kuitenkin ohuempaa kuin raidalliset langat.

Puikkoina käytin perinteisesti 3.5 koon metallipuikkoja.

Alla kuvat langoista:
Ohje:

Luo 65 silmukkaa harmaalla ja neulo 1. kerros kaikki oikein. Neulo viimeinen ja ensimmäinen silmukka oikein yhteen ja aloita resori 2o 2n. Neulo resoria 18 kerrosta ja ota sitten mukaan raitalanka. Neulo kerrosrivinousua siten, että neulo kerros oikeaa raitalangalla ja sitten kaksi kerrosta harmaalla niin, että nostat joka kolmannen silmukan ja neulot muut harmaalla. Neulo sitten kerros oikeaa raitalangalla ja nosta taas kahdella seuraavalla kerroksella.

Varren pituudeksi kantalapun alkuun asti tulee n. 17 cm ja kerrosrivinousun mallikertoja 16. Ennen kantalappua neulotaan yksi kerros raidallisella langalla ja sitten neulotaan kantalappu harmaalla seuraavasti:

Poimi viimeiseltä puikolta 16 silmukkaa ja ensimmäiseltä puikolta myös 16 silmukka. Jätä muut silmukat odottamaan välipuikoille. Neulo ristiinvahvistettu kantapää: oikealla neulo joka toinen oikein ja nosta joka toinen. Nurjalla neulo kaikki nurin. Oikealla puolella vaihda aina nostettavia silmukoita. Nosta ensimmäinen silmukka molemmilla puolilla kerroksen alussa. Neulo kantalappuun 28 kerrosta (tai kunnes kantalapun korkeus on 6.5 cm) ja kavenna sitten reunasilmukat:

Jätä kantalapun keskelle 12 silmukkaa ja reunoille 10 kummallekin. Jatka oikealla ristiinvahvistusta, mutta kavenna ylivetokavennuksella 2oy, kun vasemmassa reunassa on jäljellä 11 silmukkaa. Kavenna niin, että reunalle jää 9 silmukkaa. Käännä työ, neulo nurjaa niin, että  vasemmalle jää 11 silmukkaa ja neulo nurin kaksi yhteen. Käännä työ ja kavenna reunasilmukat pikkuhiljaa pois. 

Kun kaikki reunasilmukat on kavennettu, neulotaan harmaalla pari kerrosta oikeaa ja poimitaan samalla sivusilmukat kantalapun reunoista esim. tätä videota apuna käyttäen :)

Kiilakavennukset neulotaan joka kerroksella 1. puikon lopussa ja 4. puikon alussa. 1. puikon lopussa neulotaan 2oy ja 4. puikon alussa 2oy takakautta. Jätä keskimmäisille puikoille 16 silmukkaa kummallekin ja kavenna 1. ja 4. puikolla niin kauan, että kummallekin jää 18 silmukkaa. Jatka kerrosrivinousua keskimmäisillä puikoilla ihan kuten varressakin. Jaa silmukat tasaisesti joka puikolle, 17/puikko.

Jalkaterään kerrosrivinousun mallikerta ehtii ilmestyä 20 kertaa. Kun jalkaterän pituus kantalapun keskeltä mitattuna on n. 22 cm ja olet neulonut kaksi kerrosta harmaalla viimeisen raitakerroksen jälkeen, aloitetaan kärkikavennukset:

Kavenna joka puikon lopussa ennen viimeistä silmukkaa 2oy joka toisella kerroksella, kunnes silmukoita on jäljellä 9 joka puikolla. Kavenna sitten joka kerros, kunnes silmukoita on jäljellä yhteensä 12. Vedä lanka silmukoiden läpi ja päättele nurjalle.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti