Hae tästä blogista

sunnuntai 31. maaliskuuta 2024

Ruttusukat koossa 42-43

Heips!

Neuloin Nauravan Lankakerän langasta ruttusukat. En ole niitä pitkään aikaan neulonutkaan, joten oli kivaa vaihtelua :) Käytin koon 3 puikkoja. Varren pituus kantalapun alkuun saakka on 20 cm ja jalkaterän pituus on 27 cm. Löydät sukkani myös Pinterestistä :)


Naurava Lankakerä


Ohje: (löytyy mm. Lankahelvetin blogista)

Luo 61 silmukkaa ja neulo 1. kerros oikein. Neulo viimeinen silmukka oikein yhteen ensimmäisen silmukan kanssa. Neulo sitten resoria 1 oikein takakautta, 1 nurin yhteensä 25 kerrosta. 

Ruttukuvio:

Neulo 10 kerrosta oikein. Ota apupuikolle 8 kerrosta alempaa nurjalta puolelta 8 ensimmäistä silmukkaa ja neulo yksi kerrallaan oikein yhteen puikoilla olevien silmukoiden kanssa. Neulo loput 7 silmukkaa oikein. Neulo samoin muillakin puikoilla. 

Neulo 10 kerrosta oikein ja ota nyt apupuikolle 1. puikolta 8 viimeistä silmukkaa 8 kerrosta alempaa nurjalta puolelta. Neulo 7 ensimmäistä oikein ja neulo 8 viimeistä oikein yhteen yksi kerrallaan puikoilla olevien kanssa.

Neulo tällä tavoin varteen yhteensä 6 ruttukuviota ja viimeisen rutun jälkeen vielä 10 kerrosta oikeaa.

Kantalappu:

Ota kantalappua varten 4. puikolta 15 silmukkaa ja 1. puikolta 15 silmukkaa. Neulo oikealla puolen joka toinen oikein ja nosta joka toinen eli vahvistettua kantapäätä. Neulo nurjalla kaikki nurin. Neulo kantalappuun 30 kerrosta ja nosta oikealla puolen aina samat silmukat. Tee kantalapun jälkeen kantapään kavennukset:

Neulo edelleen vahvistettua kantapäätä oikealla puolen, kunnes vasempaan reunaan jää 11 silmukkaa. Tee ylivetokavennus. Käännä työ ja neulo nurjaa, kunnes vasempaan reunaan jää 11 silmukkaa. Neulo 2 nurin yhteen. Kavenna näin pois reunasilmukat, jolloin jäljelle jää 10 silmukkaa.

Kiilakavennukset:

Poimitaan sivusilmukat ja aloitetaan samalla kiilakavennukset:

Neulo 1. puikon lopussa 2 oikein yhteen ja 4. puikon alussa 2 oikein yhteen takakautta. Kavenna joka kerros, kunnes 1. ja 4. puikoilla on kummallakin 15 silmukkaa. Jalkaterään tulee siis 60 silmukkaa. 

Neulo jalkaterään 53 kerrosta oikeaa kantalapun reunasta laskettuna. 

Kärkikavennukset:

Neulo jokaisen puikon lopussa 2 oikein yhteen ennen viimeistä silmukkaa. Kavenna joka toinen kerros, kunnes silmukoita on 7 jokaisella puikolla. Kavenna sitten joka kerros, kunnes silmukoita on yhteensä 12. Katkaise lanka ja päättele nurjalle.

Ruttusukat


Tässä muita neulomiani ruttukuvioisia neuleita:

Värikkäät ruttusukat

Värikkäät ruttusäärystimet

Ruttusukat loman loppuun

Ruttusukat Nallesta

Ruttusukat naiselle koossa 41-42

2 kommenttia:

  1. Ruttusukat on hauskat. Laitan to-do-listalle. Minkä paksuista tuo käytetty lanka on?

    VastaaPoista
  2. Kiitos :) Vyötteessä lukee, että 100g=350 m ja että 27 s sekä 33 krs/10 cm. Nuo kolmosen puikot olivat näihin mielestäni oikein hyvät ja niitä vyötteessä suositeltiinkin.

    VastaaPoista