Hae tästä blogista

tiistai 15. lokakuuta 2024

Raitasukat koko 40-41

Heips!

Minulla on parhaillaan syysloma menossa opettajan työstä. En kuitenkaan koko viikkoa lomaile vaan olen nyt tehnyt parina päivänä asiakkaani kirjanpitoa ajantasalle ja opinnäytetyötäkin pitäisi edistää, sillä se on melkein valmis. Lähetin väliversion tuossa vähän yli kuukausi sitten ohjaajalle ja sain siitä runsaasti erilaista palautetta. Osan olen ehtinyt käsittelemään ja muokata työtäni, mutta osa on vielä kesken. Lisäksi odottelen opinnäytetyön toimeksiantajalta palautetta yritykselle tekemästäni käsikirjasta. Pakko myöntää, että motivaation opinnäytetyön tekemiseen on matalalla ja pakko olisi nyt vain alkaa tekemään, sillä suunnittelin, että tämä on viimeinen loma, jonka käytän opiskeluun. Olen kohta neljä vuotta opiskellut töiden ohessa lomat mukaan lukien.

Syyslomalla ollaan ehditty tavata minun vanhemmat ja lapsuudenystäväni perhettä. Vielä olisi tarkoitus tavata tyttäreni kummien perhe yhteisen ruokailun merkeissä. Lisäksi yritän ehtiä vähän neulomaankin, lenkkeilemään ja etsimään talvikampetta perheelle varastosta.

Muutama päivä sitten sain valmiiksi nämä sukat. Käytin sukkiin Lankavan Lysti kirsikka ja hattara -lankoja (värit nro 874 ja 871) sekä Novitan 7 Veljeksen luonnonvalkoista (väri nro 010). Neuloin sukat koon 3,5 puikoilla. Löydät sukkani myös Pinterestistä :)

Sukkien varren pituus kantalapun alkuun saakka on n. 16 cm ja jalkaterän pituus n. 26 cm. Sukat sopivat siis koon 40-41 jalkoihin.


Lankava Lysti ja Novita


Ohje:

Luo valkoisella 56 silmukkaa. Neulo 1. kerros oikein ja neulo viimeinen silmukka oikein yhteen ensimmäisen kanssa. Neulo sitten valepalmikkoresoria yhteensä neljä mallikertaa (ohje resoriin löytyy Googlesta):


1-2. kerros: Toista 2 nurin, 3 oikein

3. kerros: Toista 2 nurin, nosta 1 oikein neulomatta, neulo 2 oikein ja vedä nostettu silmukka kahden oikein neulotun yli

4. kerros: Toista 2 nurin, 1 oikein, langankierto, 1 oikein

Kun olet neulonut neljännen mallikerran ja valmiiksi valkoisella, vaihda työhön hattara -lanka. Neulo viisi kerrosta oikeaa. Neulo tämän jälkeen viiden kerroksen raita kirsikalla, valkoisella, kirsikalla ja hattaralla. Varteen tulee siis yhteensä viisi raitaa.

Neulo tämän jälkeen kantalappu ja kantapää valkoisella:

Poimi kantalappua varten 14 silmukkaa 1. ja 4. puikoilta eli yhteensä 28 silmukkaa. Neulo vahvistettu kantalappu eli neulo oikealla puolen joka toinen oikein ja nosta joka toinen. Neulo nurjalla puolella kaikki nurin. Neulo kantalappuun 25 kerrosta ja neulo sitten kantapään kavennukset:

Neulo edelleen vahvistettua kantapäätä oikealla puolen, kunnes vasempaan reunaan jää 10 silmukkaa. Tee ylivetokavennus. Neulo nurjalla kaikki nurin, kunnes vasempaan reunaan jää 10 silmukkaa. Neulo kaksi nurin yhteen. Kavenna tällä tavoin pois kaikki reunasilmukat.

Poimi seuraavaksi sivusilmukat ja aloita kiilakavennukset valkoisella:

Jaa kantapään silmukat tasan 1. ja 4. puikoille ja jätä 3. ja 4. puikoille 13 ja 14 silmukkaa. Poimi 1. puikoille sivusilmukat ja neulo 2 oikein yhteen 1. puikon lopussa. Neulo 2. ja 3. puikkojen silmukat oikein. Poimi 4. puikolle sivusilmukat ja neulo puikon alussa 2 oikein yhteen takakautta. Kavenna joka kerroksella, kunnes 1. ja 4. puikoille jää 13 ja 14 silmukkaa. Nyt työssä on yhteensä 54 silmukkaa.

Neulo jalkaterään yhteensä 10 viiden kerroksen raitaa:

- valkoinen raita

- hattararaita

- kirsikkaraita

Toista raidat näillä väreillä vielä kaksi kertaa.

Neulo sitten kärkikavennukset valkoisella:

Neulo 2 oikein yhteen ennen viimeistä silmukkaa niillä puikoilla, joilla on 14 silmukkaa. Neulo välikerros oikeaa. Neulo sitten jokaisella puikolla 2 oikein yhteen ennen viimeistä silmukkaa joka toinen kerros, kunnes jokaisella puikolla on 7 silmukkaa. Kavenna joka kerros, kunnes silmukoita on yhteensä 12. Katkaise lanka ja päättele langat nurjalle.


Yllä olevan ohjeen raidoista kirsikka ja hattara ovat toisessa sukassa päinvastoin. Muutoin sukat on neulottu keskenään samalla tavalla :)




Muita neulomiani raitasukkia löydät täältä:










Miesten raitasukat















Ei kommentteja:

Lähetä kommentti