Hae tästä blogista

sunnuntai 6. lokakuuta 2024

Lyhytvartiset raitasukat koko 43-44

Heissan!

Neuloin lisää lyhytvartisia raitasukkia, tällä kertaa Novitan Nalle -langoista (värit nro 011, 099 ja 366). Käytin sukkiin koon 3 puikkoja. 


Nalle -langat


Sukkien varren pituus kantalapun alkuun asti on 6,5 cm. Jalkaterän pituus on 29 cm, mutta sukat ovat ohuemmasta langasta kuin 7 Veljestä, joten jalkaterä on kapeampi. Sukat sopivat siis parhaiten koon 43-44 jalkoihin. Löydät sukkani myös Pinterestistä :)

Ohje:

Luo 65 silmukkaa mustalla. Neulo 1. kerros oikein ja neulo viimeinen silmukka oikein yhteen ensimmäisen kanssa. Neulo sitten resoria 1o takakautta, 1n yhteensä 20 kerrosta.

Neulo seuraavaksi kantalappu mustalla. Ota 1. ja 4 puikon silmukat yhdelle puikolle ja neulo vahvistettu kantapää. Neulo oikealla puolen joka toinen oikein ja nosta joka toinen. Neulo nurjalla kaikki nurin. Tee kantalappuun 30 kerrosta. 

Neulo seuraavaksi kantapään kavennukset:

Neulo oikealla puolen edelleen vahvistettua kantalappua, kunnes vasempaan reunaan jää 11 silmukkaa. Tee ylivetokavennus. Käännä työ ja neulo nurjaa, kunnes vasempaan reunaan jää 11 silmukkaa. Neulo kaksi nurin yhteen. Kavenna tällä tavoin kaikki reunasilmukat ja lopulta jäljelle jää 10 silmukkaa. 

Neulo oikeaa mustalla ja poimi seuraavaksi sivusilmukat. Aloita samalla kiilakavennukset eli neulo 1. puikon lopussa 2 oikein yhteen sekä 4. puikon alussa 2 oikein yhteen takakautta. 2. ja 3. puikoille jää kummallekin 15 silmukkaa. Kavenna joka kerroksella, kunnes 1. ja 4. puikoilla on kummallakin 14 silmukkaa. Neulo mustalla kantalapun reunasta laskettuna 7 kerrosta ja neulo sitten valkoisella viisi kerrosta. (Jalkaterässä työhön jää yhteensä 58 silmukkaa).

Raidoita jalkaterä näin:

- mustalla kolme kerrosta

- vihreällä viisi kerrosta

- mustalla kolme kerrosta

- valkoisella viisi kerrosta

- mustalla kolme kerrosta

- vihreällä viisi kerrosta

- mustalla kolme kerrosta

- valkoisella viisi kerrosta

- mustalla kolme kerrosta

- vihreällä viisi kerrosta

- mustalla kolme kerrosta

- valkoisella viisi kerrosta

Toisessa sukassa vihreät ja valkoiset raidat neulotaan päinvastoin.

Kun olet neulonut kantalapun reunasta laskettuna 60 kerrosta, aloita kärkikavennukset mustalla. Neulo 2. ja 3. puikoilla 2 oikein yhteen ennen viimeistä silmukkaa. Neulo välikerros. Kavenna sitten joka puikolla joka toinen kerros 2 oikein yhteen ennen viimeistä silmukkaa, kunnes joka puikolla on 7 silmukkaa. Kavenna sitten joka kerros, kunnes jäljelle jää yhteensä 12 silmukkaa. Katkaise lanka ja päättele langat nurjalle.


Lyhytvartiset raitasukat


Lyhytvartiset raitasukat

Muita lyhytvartisia sukkiani löydät täältä (listaan tulee vielä lisää linkkejä):

Lyhytvartiset raitasukat koossa 44-45

Lyhytvartiset raitasukat koossa 45-46

Lyhytvartiset raitasukat koossa 48-49

1 kommentti: