lauantai 21. toukokuuta 2016

Pehmeät kesäsukat

Heips!

Väkersinpä tällaiset sukat loppuun ollessani viime torstaista perjantaihin 9 lk:n leirikoulussa. Bussissa oli hyvää aika neuloa :) Toisen sukan raidat tein kerän ulkopuolelta aloitettuna ja toisen taas kerän sisäpuolelta. Hauskasti kumpaankin sukkaan tuli samat sävyt eikä noita punaisen oransseja lainkaan :O

Lankoina käytin Alizen ihanaa raitalankaa Cotton Goldia sekä Alizen valkoista alpakkalankaa Alpaca Royal. Puikot olivat jälleen 3.5.Luo 56 silmukkaa, neulo ensimmäinen kerros oikein ja neulo viimeinen ja ensimmäinen silmukka yhteen. Aloita sitten resoriksi valepalmikkokuvio: (ohje Googlesta)

1. - 3. kerros: 2n, 3o
4. kerros: 2n, nosta yksi neulomatta, neulo 2o ja vedä neulomatta jätetty kahden jälkimmäisen yli.
5. kerros: 2n, 1o, lk, 1o

Toista tätä mallikertaa kolme kertaa. Ota sitten mukaan raitalanka ja neulo vuoronperään kerros valkoisella ja raitalangalla. Neulo varteen yhteensä 21 kerrosta raitalangalla. Tee viimeinen kerros valkoisella ja neulo sitten joustinta 2o, 2n yhteensä 10 kerrosta kaventaen samalla kerroksen lopussa yksi silmukka kerrallaan 55 silmukasta 52 silmukkaan. Varren pituus kantalapun alkuun asti on 21 cm.

Kantalappu ja kiilakavennukset tehdään pelkästään valkoisella langalla. Ota viimeiseltä puikolta 7 silmukkaa, samoin 1. puikolta ja neulo kantalappua edestakaisin, oikealla oikein ja nurjalla nurin lukuunottamatta aloitussilmukkaa, jonka aina nostat ja toista silmukkaa, jonka neulot myös nurjalla oikein. Kun kantalapussa on kaksi kerrosta enemmän kuin silmukoiden määrä yhteensä (16 kerrosta), jatka neulomista valkoisella langalla. Poimi sivusilmukat ja jaa silmukat niin, että 2. ja 3. puikoille jää 13 silmukkaa. Tällöin 1. ja 4. puikoilla jää kummallekin noin 20 silmukkaa. Tee kiilakavennukset niin, että neulot 1. puikon lopussa 2oy joka kerroksella ja 4. puikon alussa 2oy takakautta joka kerroksella. Kavenna, kunnes näillä puikoilla on 13 silmukkaa kummallakin. Jalkaterään jää näin 52 silmukkaa. Ota raitalanka mukaan neulomiseen, kun olet neulonut 9 kerrosta joustimen jälkeen. Neulo oikeaa vuorotellen valkoisella ja raitalangalla kärkikavennusten alkuun saakka niin, että raitalangalla kerroksia tulee yhteensä 20. 

Kärkikavennukset tehdään pelkästään valkoisella langalla. Neulo 2oy 1. puikon lopussa ennen viimeistä silmukkaa, 2oy takakautta 2. puikon alussa ensimmäisen silmukan jälkeen, 2oy 3. puikon lopussa ennen viimeistä silmukkaa ja 2oy takakautta 4. puikon lopussa ennen viimeistä silmukkaa. Kavenna joka toinen kerros, kunnes puikoilla on jäljellä 7 silmukkaa jokaisella. Kavenna sitten joka kerros, kunnes silmukoita on yhteensä 8-12 ja vedä lanka silmukoiden läpi ja päättele nurjalle.

Jalkaterän pituus on 22.5 cm elin sukkien koko on noin 33-34.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti