Hae tästä blogista

torstai 4. elokuuta 2016

Sydänsukat pikkuiselle

Heipsan!

Ollaan miehen kanssa menossa piakkoin kylään paria pienokaista katsomaan. Toinen heistä syntyi keväällä ja toinen kesällä, tyttöjä molemmat. Viemisinä ajattelin omia tekemiä sukkasia, joista toiset ovat tässä. Lankoina Seepra ja Sportsragg (lila) sekä virkatuissa sydämissä fuksia 7 veljekseltä.

Puikkoina käytin 3.5 ja täytyy lisäksi mainita, että Sportsragg on miellyttävää neuloa :) Sellainen luistava lanka on se.

Ohje:

Luo 41 silmukkaa lilalla. Neulo 1. kerros oikein ja neulo viimeinen ja ensimmäisen silmukka yhteen. Neulo sen jälkeen resoria 9 kerrosta 2o 1n, paitsi lopuksi neulotaan 2n, koska silmukoita on yksi enemmän kuin mitä 2o 1n -kuvioon tulisi.

Aloita sitten oikea neule ottaen mukaan Seepra samantien ja neulo sillä kolme kerrosta, jonka jälkeen vaihdat lilaan ja neulot jälleen kolme kerrosta. Neulo sukan varteen yhteensä neljä kertaa kolme kerrosta Seepralla ja viimeisen Seepra -raidan jälkeen neulo vielä resoria viisi kerrosta 2o 1n lilalla. 

Aloita sitten kantalappu Alma -mummun tyyliin:

Ota yhteensä 10 silmukkaa (5 ensimmäiseltä ja 5 viimeiseltä) ja neulo oikealla oikein ja nurjalla nurin yhteensä 12 kerrosta nostaen kuitenkin aina aloitussilmukan. Muut puikot ja silmukat odottavat kantapään neulomisen ajan. Kun olet neulonut kantalapun, poimi sivusilmukat tämän Youtube -videon avulla. Aivan loistava tapa poimia silmukat!

Itse aloitin kaventamisen 1. ja 4. puikolla jo silmukoiden poimimiskerroksella. 1. puikon lopussa 2oy ja 4. puikon alussa 2oy takakautta joka kerroksella, kunnes 1. ja 4. puikoilla on 9 silmukkaa kummallakin. Välipuikoille jää 10 silmukkaa kullekin. Näin jalkaterään tulee 38 silmukkaa. Kiilakavennukset neulotaan edelleen lilalla, kuten kantapääkin. Kun lilalla on neulottu resorin jälkeen 8 kerrosta, otetaan mukaan Seepra ja neulotaan taas kolme kerrosta ja sen jälkeen kolme kerrosta lilalla. Tehdään jalkaterään neljä raitaa Seepraa ja sen jälkee yksi kerros lilalla. 

Lopuksi tehdään kärkikavennukset: 1. ja 3. puikon lopussa 2oy ennen viimeistä silmukkaa. 2. ja 4. puikon alussa 2oy takakautta. Tehdään kavennukset joka toinen kerros, kunnes puikoilla on jäljellä 5 ja 4 silmukkaa. Kavennetaan sitten joka kerros, kunnes puikoilla on 3 ja 2 silmukkaa. Työssä on lopuksi 10 silmukkaa. Vedetään lanka läpi ja päätellään nurjalle.

Virkatut kukat tein KahviKanelin -blogista mallia katsoen :) Käytin koon 3 virkkuukoukkua. Ompelin sydämet sitten sukkiin kiinni sukan taakse varteen.

Jalkaterän pituus näissä sukissa on 14 cm. Sopivat jalan koolle 22-23, mutta pienempikin voi näitä käyttää toisten sukkien päällä ja varresta nämä mahtuvat hyvin housun pulttujen (lahkeiden) päälle :) Kasvunvaraa ;)
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti