Hae tästä blogista

maanantai 9. lokakuuta 2017

Vauvan sukat ja tumput

Moi pitkästä aikaa!

Väsäsin hitaasti mutta varmasti tulevalle kummitytölle pikkuiset villasukat ja tumput ristiäisilahjaksi.
Lankoina käytin Big Mama -jätti kerää ja Stepin kivaa raidallista lankaa.

Puikkoina tässä työssä 3.5 koon puikot.

Ohje sukkiin:

Luo Big Mamalla 45 silmukkaa ja neulo 1. kerros oikein. Neulo viimeinen ja ensimmäinen silmukka oikein yhteen ja aloita resori: 2 kiertäen oikein, 2n. Toista resoria yhteensä 14 kerrosta ja aloita sitten oikea neule. Neulo 8 kerrosta oikea tummalla langalla ja neulo sitten kerros oikeaa raitalangalla.
Nosta seuraavalla kerroksella joka kolmas silmukka ja neulo muut tummalla langalla. Neulotaan siis kerrosrivinousua niin kauan, että nostetaan yhteensä viisi kerrosta silmukoita aina samassa kohtaa. Neulo silmukoiden nostamiskerroksilla (2 kerrosta nostojen välissä) muut silmukat tummalla langalla. Ohje löytyy Googlesta hakemalla, esim. täältä

Kerrosrivinousun jälkeen neulotaan neljä kerrosta tummalla langalla oikeaa ja sitten aloitetaan kantalappu: Poimi kantalappua varten 1. ja 4. puikolta yhteensä 12 silmukkaa. Jätä muut silmukat odottamaan. Neulo kantalappua oikealla oikein aina nostaen aloitussilmukka ja nurjalla nurin myöskin nostaen aloitussilmukka. Neulo kantalappuun kahdeksan kerrosta ja poimi sitten silmusilmukat esim. tämän Youtubesta löytyvän kätevän videon avulla. 

Neulo sitten tummalla langalla oikeaa samalla kaventaen pois ylimääräiset silmukat. Kavenna 1. puikon lopussa 2oy joka kerroksella ja 4. puikon alussa neuloen takakautta joka kerroksella. Kavenna, kunnes työssä on yhteensä 40 silmukkaa.

Kun olet neulonut tummalla langalla yhteensä 14 kerrosta, neulo kerros raitalangalla ja aloita taas kerrosrivinousu tällä kertaa jalkaterän päällä niin, että nostettavia silmukoita tulee viisi. Muualla neulo oikeaa neuletta. Toista kerrosrivinousun mallikerta yhteensä kahdeksan kertaa. 

Aloita tämän jälkeen kärkikavennukset, kun olet neulonut viimeisen nostokerroksen: Neulo joka puikon lopussa 2oy ennen viimeistä silmukkaa joka toisella kerroksella, kunnes silmukoita on joka puikolla kuusi. Kavenna sitten joka kerroksella, kunnes silmukoita on yhteensä 8 koko työssä. Vedä lanka silmukoiden läpi ja päättele nurjalle.

Varren pituus on 12 cm kantalapun alkuun asti. Jalkaterän pituus on 15 cm. 

Ohje tumppuihin

Luo 45 silmukkaa ja neulo 1. kerros oikein. Neulo ensimmäinen ja viimeinen silmukka oikein yhteen. Aloita resori 2o kiertäen ja 2n. Toista resoria 14 kerrosta. Neulo sitten oikeaa 12 kerrosta siten, että joka toinen kerros on tummaa ja joka toinen raitalankaa. Neulo sen jälkeen taas resoria 10 kerrosta, mutta neulo nyt 2o 2n ilman kiertoa. Neulo sitten oikeaa 20 kerrosta taas vuorotellen raitalankaa ja tummaa lankaa. Kavenna pois yhteensä 4 silmukkaa tasaisesti raidoituksen aikana ennen kärkikavennuksia. Neulo kavennuksissa pelkästään tummalla langalla. Kavenna1. ja 3. puikkojen alussa 2oy takakautta ensimmäisen silmukan jälkeen ja 2. ja 4. puikoilla 2oy ennen viimeistä silmukkaa joka kerroksella, kunnes työssä on jäljellä yhteensä 8 silmukkaa. Vedä lanka silmukoiden läpi ja päättele nurjalle.

Rusetit:

Luo 20 silmukkaa raitalangalla ja neulo edestakaisin oikeaa neuletta nostaen aina aloitussilmukka. Neulo yhteensä 12 kerrosta ja päättele silmukat. Kierrä lankaa keskikohdan ympäri n. 10 kertaa ja sido lanka neulalla nurjalle puolelle. Ompele rusetti sitten kiinni keskeltä ja reunoilta tumpun kylkeen. Tee toinen rusetti toiselle tumpulle :)



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti