lauantai 6. helmikuuta 2021

Unikkosukat

 Heissan!

Tein ensimmäistä kertaa Unikkosukat mustavalkoisina. Tein perinteisellä neulontatyylillä eli kiersin lankoja toistensa ympäri, jottei neuleesta tule liian kireää. Siitä huolimatta vaihdoin puikot isompiin kuviokohdassa.. Sukkien koko on n. 39 ja jalkaterän pituus n. 24.5 cm. Varren pituus on n. 32 cm kantalapun alkuun saakka.

Käytin lankana 7 veljestä ja koon 3.5 puikkoja resorissa sekä jalkaterässä ja koon 3.75 puikkoja kuvion kohdalla. Vaihdoin takaisin 3.5 koon puikkoihin heti kuvion jälkeen ennen kantalappua ja myös kavensin siinä kohdassa useammalla kerroksella.

Kuvion löysin Pinterestistä :)

Ohje: Luo mustalla 66 silmukkaa ja neulo 1. kerros oikein. Neulo oikean kerroksen lopuksi viimeinen ja ensimmäinen silmukka oikein yhteen. Nyt työssä on 65 silmukkaa. Neulo sitten resoriksi valepalmikkoa 17 kerrosta. Valepalmikon ohje löytyy Googlesta, mutta tässä mallikerta lyhyesti:

1.-2. kerros: 3o, 2n

3. kerros: nosta 1o, neulo 2o, vedä nostettu neulottujen yli, 2n

4. kerros: 1o, lk, 1o, 2n

Neulo kuviota kaavion mukaan ja neulo kaikki kaavion ulkopuoliset silmukat esim. valkoisella tai kehittele siihen oma tapa :) Kaavion neulomisen jälkeen neulo jälleen mustalla ja kavenna joka kerroksella 2oy joka toisella puikolla sekä lopuksi 2oy yhdellä puikolla, kunnes jäljellä on 54 silmukkaa. Neulo sitten kantapää:

Poimi kantalappua varten 1. ja 4. puikoilta 14 silmukkaa kummaltakin. Jätä 2. ja 3. puikoille 13 silmukkaa/puikko odottamaan. Neulo vahvistettu kantapää: Oikealla joka toinen oikein ja nosta joka toinen. Nurjalla kaikki nurin. Nosta oikealla aina samat silmukat ja neulo samat. Neulo kantalappuun 25 kerrosta ja tee sitten kantapään kavennukset:

Neulo edelleen vahvistettua kantapäätä, mutta kun oikealla puolen on jäljellä 10 silmukkaa, tee ylivetokavennus. Neulo nurjalla puolen, kunnes vasemmassa reunassa on jäljellä 10 silmukkaa. Nosta silmukka, neulo seuraava nurin ja vedä nostettu neulotun yli. Kavenna näin kaikki reunasilmukat, kunnes jäljelle jää 10 silmukkaa. Poimi sitten sivusilmukat ja tee sitten kiilakavennukset

Neulo 2oy 1. puikon lopussa ja 2oy takakautta 4. puikon alussa. Kavenna joka kerroksella, kunnes 1. ja 4. puikoilla on 14 silmukkaa kummallakin. Jalkaterään tulee näin yhteensä 54 silmukkaa.

Neulo jalkaterään mustalla 40 kerrosta kantalapun reunasta laskettuna. Neulo sitten kärkikavennukset:

Kavenna 1. ja 4. puikoilla 2oy ennen viimeistä silmukkaa. Neulo välikerros ja kavenna sitten kaikilla puikoilla 2oy ennen viimeistä silmukkaa joka toinen kerros, kunnes joka puikolla on 7 silmukkaa. Kavenna sitten joka kerros, kunnes puikoilla on yhteensä 12 silmukkaa. Katkaise lanka ja vedä silmukoiden läpi. Päättele nurjalle.

4 kommenttia:

 1. Kauniit on sukat. Ihanan rauhallinen väriyhdistelmä.

  VastaaPoista
 2. Onko tehty tikapuutekniikalla ?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei! Ei vaan perinteisellä tyylillä neuloin. Aion kyllä tehdä näistä tikapuuveesiot myöskin.

   Poista
 3. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista