sunnuntai 29. joulukuuta 2013

Vauvan tumput ja pipo26.12 sain valmiiksi vauvalleni tumput. Tumput ovat tarkoituksella leveät, jotta ne mahtuisivat myös ulkopuvun hihojen päälle tarvittaessa.
Ohje tumppujen tekemiseen: Puikot nro 3,5 , lankana Baby tmv., menekki noin 30 g

Luo 33 silmukkaa ja neulo 1. kierros oikeaa ja ensimmäinen ja viimeinen silmukka yhteen. Aloita kaksi oikein kaksi nurin -kierrokset ja tee niitä yhdeksän. Neulo sitten kolme nurjaa kierrosta.

Toista neljä kertaa "viisi kaksi oikein kaksi nurin -kierrosta ja kolme nurjaa kierrosta".

Aloita sitten kavennukset: Neulo kaksi silmukkaa yhteen 1. puikon alussa, 2. puikon lopussa, 3. puikon alussa ja 4. puikon lopussa joka kierroksella. Kavennuskierroksilla neulotaan aina kaksi oikein kaksi nurin eli nurjia kierroksia ei enää tehdä.Kun työssä on jäljellä kahdeksan silmukkaa, lanka vedetään silmukoiden läpi ja päätellään siististi neulalla.

28.12 sain tehtyä innostuttuani myös pipon nyöreillä samasta langasta kuin tumput. Pipo on aika syvä, koska pikkuneidillämme on aika iso pää jo. Jos piposta haluaa matalamman, kannattaa jättää alusta nurjat kierrokset pois ja aloittaa oikealla kierroksella.

Ohje vauvan pipon tekemiseen: Puikot nro 3,5 , lanka esim. Baby, menekki noin 30 g

Luo 69 silmukkaa. Neulo ensimmäinen kerros nurin ja ensimmäinen ja viimeinen silmukka yhteen, jolloin työhön jää 68 silmukkaa.

Neulo kaksi seuraavaakin  kerrosta nurin eli yhteensä kolme kerrosta. Aloita sitten kaksi oikein kaksi nurin -kerrokset ja tee niitä 10.

Neulo kolme kerrosta nurjaa. Neulo viisi kerrosta kaksi oikein kaksi nurin -kerrosta ja jälleen kolme nurjaa kerrosta.

Neulo neljä kaksi oikein kaksi nurin -kerrosta ja neulo viidennellä kierroksella kaksi silmukkaa yhteen joka puikon lopussa.

Neulo nurja kierros ja neulo seuraavalla nurjalla kierroksella taas kaksi silmukkaa yhteen joka puikon lopussa. Neulo kolmas nurja kierros normaalisti.

Kavennukset tehdään siis joka toinen kierros toistaen kuitenkin "viisi kerrosta oikeaa ja nurjaa sekä kolme kerrosta nurjaa.

Kun työssä on jäljellä 12 silmukkaa, vedä lanka silmukoiden läpi ja päättele siististi.

Tee sitten pipolle nyörit seuraavasti. Mittaa silmämääräisesti nyörien oikeat paikat. Kannattaa sijoittaa nyörit hieman korvien takaosaan eikä toisiaan vastakkain, tällöin nyörit eivät tule liiaksi poskille.

Poimi lakin reunasta puikolle 10 silmukkaa ja tee joka kerros oikeaa, jolloin kumpikin puoli näyttää vuorottelevan oikeaa ja nurjaa kerrosta. Näin nyöristä tulee suora eivätkä reunat taitu.

Neulo 17 kierrosta kymmenellä silmukalla aina oikeaa. Kavenna sitten reunoista niin, että jäljelle jää neljä silmukkaa.

Neulo neljällä silmukalla aina oikeaa 88 kierrosta ja kavenna silmukat pois ja päättele lanka siististi. Neulo nyöri toiselle puolelle vastaavasti.

Ajattelin aloitella lankakerien lopuista tilkkupeittoa, varmaankin isoa, jos jaksan. Siitä voisi tehdä joululahjan jollekulle:)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti