perjantai 3. tammikuuta 2014

Tilkkupeitto


3.1.2014

Hyvää uutta vuotta!!

Aloitin tilkkupeiton juuri ennen vuodenvaihdetta ja pian on toinenkin 113 cm:n mittainen pala valmiina. Yhdellä rivillä silmukoita on ekassa palassa 31 ja toisessa 30. Palat on neulottu koon 3,5 puikoilla.


Tilkkupeitosta tulee hyvin näkymään yleensäkin käsitöissä suurimman osan käyttämieni lankojen väritys :)

Neulon yhteen pötköön erivärisillä langoilla kunkin 113 cm:n palan aina oikealla neuleella. Näin pääsen helpommalla, kun yhdistelen paloja lopussa. Tarvitsee siis vain ommella nämä pitkät palat yhteen ja sitten virkata koko peiton reuna yhteen menoon. Virkkaan reunat jokaiseen palaan ennen kuin ompelen palat yhteen.

Entinen työtoverini, käsityönopettaja, neuvoi neulomaan tilkkupeiton paloja tällä tavoin. Olen kyllä tehnyt peittoja niinkin, että olen neulonut pieniä paloja ja ommellut ne yhteen, mutta silloin reunoista on tullut epäsiistejä.

5.1.14 Tilkkupeitto on edennyt taas jonkin matkaa. Neuloin toisen 113 cm:n palan valmiiksi (kuvassa molemmat valmiit palat)


Virkkasin molempien palojen toiselle pitkälle sivulle kiinteillä silmukoilla (ks) reunat koon 3 virkkuukoukulla.

Sitten neuloin samanvärisellä langalla virkatut osat yhteen:


Tässä kuvia projektin etenemisestä:16.6.20 Peittoprojekti oli pitkään tauolla, kun innostus lopahti ja oli muutenkin kiirettä. Nyt taas innostuin tekemään ja olen saanut näin pitkälle projektin:Neulon vaihtelevan kokoisia paloja. Yleensä niissä on 30-40 silmukkaa kussakin ja neliön mallisiksi pyrin ne tekemään :)

4.7.20 Tässä taas vähän päivitystä peittoprojektiin 😏 Olen virkkaillut tähtiä ja kukkasia peiton päälle ja neulonut silloin tällöin uuden palan, jonka olen heti ommellut kiinni.


17.10.20 valmistui koko peitto! Neuloin siis kaksinkertaisen peiton ja paloja tulikin sen vuoksi todella monta, samoin tähtiä ja sydämiä. Peiton koko on 150 cm x 200 cm. Virkkasin vielä koko peiton reunaan oranssilla kiinteitä silmukoita ja lyhyempään reunaan silmukoita tuli 257. Pidempään reunaan 366 eli yhteensä koko peittoon 1246 silmukkaa, hui!

Vaikea uskoa, että vielä vuoden alussa suurin osa peitosta oli tekemättä ja nyt se on valmis. Kiitos talviloman, pääsiäisloman, kesäloman, syysloman ja arki-iltojen. Enpä ole muista käsitöitä juuri tehnytkään, mitä nyt pari huivia ja parit sukat.

2 kommenttia:

  1. Oletko tutustunut jo Dropsin sivuihin? Valtava valikoima kauniita, ilmaisia ohjeita! http://www.garnstudio.com/lang/fi/kategori_oversikt.php

    VastaaPoista
  2. Enpä ole, joten kiitos vinkistä :D

    VastaaPoista