lauantai 19. syyskuuta 2015

Juhlakämmekkäät

Moikka!

Kävin viikko sitten lauantaina Lankamaailman neuletapaamisessa ja jälleen sillä reissulla jäi uutta lankaakin käteen. Ostin nimittäin viiden kerän pakkauksen nättiä Silver Dreamia tarjouksesta.














Sukkia en siitä tee, kun ne eivät käytössä kestäisi, mutta tuubihuivin aloitin jo ja nämä kämmekkäät väsäsin parina viime päivänä. Itse en halunnu kohdistaa raitoja samoihin kohtiin, mutta se ei liene mahdotonta, jos ne haluaisi samoihin kohtiin :)

Aion tehdä tästä langasta huivin lisäksi vielä säärystimet, mutta niihin laitan joukkoon varmaan jotain toista lankaa, etteivät ne lörpsähdä käytössä.

Kämmekkäistä tuli aika juhlavat, joten nimesinkin ne sen mukaan :D

Ohje:


Puikot 3.5

Lanka Silver Dream

Koko: aikuinen

Luo 43 silmukkaa ja neulo 1. kerros oikein. Neulo viimeinen ja ensimmäinen silmukka nurin yhteen ja aloita samalla pitsineule.

Pitsineule: 

1. kerros: 2n, lk, 1o, 2o yhteen, lk ja 2o yhteen takakautta.
2.-4. kerros 2n, 5o.

Pitsineuleen ohje on joko Voihan villasukka! -ryhmästä tai jostain Googletettu. Löysin ohjeen jo jonkun aikaa sitten, mutten laittanut ylös, mistä sen otin :/

Ennen peukalon lisäyksiä pitsineuleen mallikerta tehdään 10 kertaa eli 40 kerrosta yhteensä.

Peukalon lisäyksiä aloitettaessa vasemmassa kämmekkäässä 3. ja 4. puikoilla neulotaan pitsineuletta normaalisti ja 1. ja 2. puikoilla neulotaan oikeaa.

Lisäykset vasemmassa peukalossa:

Lisää yhteensä viidellä kerroksella kaksi silmukkaa niin, että neulo silmukat edellisen kerroksen silmukoiden välistä ennen neljää viimeistä silmukkaa sekä ennen kahta viimeistä silmukkaa.
Neulo kaksi kerrosta oikeaa väliin ja tee lisäykset samalla tavalla samoihin kohtiin, ennen neljää ja ennen kahta viimeistä silmukkaa.

Lisäykset tehdään yhteensä viisi kertaa eli puikolle tulee 10 silmukkaa lisää.
Viimeisten lisäysten jälkeen neulotaan yksi kerros oikeaa ja sitten päätellään osa silmukoista 2. puikolla.

Neulo 2. puikolla 5 oikein ja lisää yksi edelliseltä kerrokselta neulomalla mukaan. Päättele sen jälkeen silmukoita niin monta, että puikon loppuun jää 2. Lisää lopussakin yksi silmukka edelliseltä kerrokselta vaikka viimeisenä pääteltävänä silmukkana, kuten itse tein. Näin puikolle tulee sama määrä silmukoita kuin ennen lisäystä, 9 silmukkaa. sillä minulla oli 1. puikolla 12 silmukkaa ja 2. puikolla 9 kuviosta johtuen.

Silmukoiden päättelyn jälkeen tee seuraavalla kerroksella peukalon kohtaan muutama langankierto, joista sitten seuraavalla kerroksella neulotaan silmukoita kolme kappaletta, ettei peukalon kohdasta tulisi liian kireä.

Työssä on nyt 45 silmukkaa, joilla neulotaan vain muutama kerros ja ne kavennetaan pois 1. ja 2. puikkojen reunoissa, ensin kaksi samalla kerroksella ja kolmas kerrosta myöhemmin.

Jatka pitsineuletta 3. ja 4. puikoilla ja oikeaa neuletta kahdella ensimmäisellä puikolla. Oikeaa neuletta tulee peukalon päättelyn jälkeen 15 kerrosta, sitten aloitetaan niilläkin puikoilla pitsineule, joka tehdään kaksi mallikertaa ja sitten silmukat päätellään koko työssä. Kämmekkään pituus on n. 21 cm.

Tässä vasen valmiina:
















Oikeassa kämmekkäässä lisäykset tehdään 3. puikon alkuun kahden ensimmäisen silmukan jälkeen sekä neljän ensimmäisen silmukan väliin. Pitsineuletta neulotaan 1. ja 2. puikoilla.

Ohje muutoin sama oikeaan kämmekkääseen.

Pitsineuleen mallikerta tulee kämmenselän puolella yhteensä 20 kertaa.

Kuva oikeasta kämmekkäästä:

















Vielä pari lisäkuvaa:
























Ei kommentteja:

Lähetä kommentti