sunnuntai 13. syyskuuta 2015

Lumileopardilapaset

Heipsan!

Päätin sitten lumileopardisukkasten (edellinen ohjeeni) jälkeen tehdä lapasetkin samoista langoista. Setti menee syntymäpäivälahjaksi ystävälleni :)

Tässä ohje:

Puikot 3,5
Lanka: 7 veljestä l. valkoinen ja viidakko

Luo 46 silmukkaa ja neulo 1. kerros oikein sekä viimeinen ja ensimmäinen nurin yhteen. Neulo resori valepalmikkoa (ohje Googlesta) kolme mallikertaa:

1.-3. kerros: 2n, 30
4. kerros : 2n, 1o neulomatta, 2o ja vedä neulomatta jätetty neulottujen oikeiden yli
5. kerros: 2n, 1o, lk, 1o

Jatka resorin jälkeen oikeaa neuletta viidakkolangalla kolme kerrosta. Jaa silmukat puikoille niin, että 1.-3. puikoilla on 11 silmukkaa ja 4. puikolla 12. Vaihda valkoiseen lankaan ja tee sen ensimmäisellä kerroksella ensimmäiset lisäykset peukaloa varten:
Vasemman käden lapanen: lisää 2. puikon loppuun kaksi silmukkaa niin, että neulot edellisen kerroksen silmukoiden välistä yhden lisää 2. ja 4. silmukan jälkeen.

Oikean käden lapanen: lisää 3. puikon alkuun kaksi silmukkaa neulomalla edellisen kerroksen silmukoiden välistä ne niin, että ensimmäinen neulotaan ennen neljää viimeistä ja toinen silmukka ennen kahta viimeistä silmukkaa.

Neulo kaksi kerrosta oikein ja muista vaihtaa lanka kolmen kerroksen välein.

Tee lisäykset samoihin kohtiin yhteensä 5 kertaa eli silmukoita tulee lisää yhteensä 10.

Neulo viimeisten lisäysten jälkeen yksi kerros oikein ja ota sitten langanpätkälle sivuun odottamaan lisätyiltä silmukoilta 12 silmukkaa niin, että oikean käden lapasessa 3. puikon jää 2 silmukkaa alusta ja 7 lopusta. Vasemman käden lapasessa sivuun otetaan myös 12 silmukkaa 2. puikolta niin, että puikon alkuun jää 7 silmukkaa ja loppuun 2 silmukkaa.

Lapasen neulomista jatketaan niin, että sivuun otettujen silmukoiden molemmista reunoista lisätään puikolle yksi silmukka, jolloin puikolle jää se 11 silmukkaa, mikä siinä alunperinkin oli.

Neulotaan oikeaa ja vaihdetaan lankaa kolmen kerroksen välein. Langanvaihtumiskohtaa kannattaa kiristää, ettei jäisi löysiä silmukoita.


Viidakkolangalla neulotaan 8 raitaa ennen kärkikavennuksia ja valkoisella 7 raitaa.

Kärkikavennukset tehdään aluksi joka toinen kerros kaksi oikein yhteen joka puikon lopussa ennen viimeistä silmukkaa puikoilla 2 ja 4. Puikoilla 3 ja 5 tehdään ylivetokavennus ensimmäisen silmukan jälkeen. Kavennukset aloitetaan, kun  raita viidakkolangalla on valmis ja ensimmäiset kavennukset tehdään, kun raita on aloitettu valkoisella langalla.

Kavennukset tehdään joka kerros sitten, kun puikoilla on jäljellä 6 silmukkaa. Lankaa ei vaihdeta enää lapasen lopussa, jolloin ehtisi neuloa toisella langalla vielä kerroksen. Vedä lanka kahdesti silmukoiden läpi (jäljellä 8 silmukkaa) ja päättele nurjalle.

Peukalo: poimi puikoille 12 odottamassa olevaa silmukkaa. Ota sitten lisäksi mukaan kolme silmukkaa avoimista kohdista ja neulo peukalo 15 silmukalla, 5 silmukkaa/puikko. Neulo vain viidakkolangalla 15 kerrosta oikeaa ja tee sitten joka puikolla kavennukset joka kerroksella kaksi oikein yhteen neulomalla. Lopulta jää yhteensä 6 silmukkaa. Vedä lanka kahdesti läpi ja päättele nurjalle.

Lapasen pituus on 23 cm.

Tässä vielä koko setti:
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti