maanantai 4. tammikuuta 2016

Värikkäät haitarisukat koossa 36

Tässä tulee ohje haitarisukkiin, jotka ovat kokoa 36. Ystävälläni tein aiemmin haitarisukat ja hän pyysi uudet haitarisukat. Vaihdoin sitten värejä niin, että vain fuksia jäi näihin uusiinkin sukkiin.

Puikot olivat jälleen kokoa 3,5. Lankoina mielestäni kaikki 7 veljestä. Kuvassa yksi kerä näyttää siniseltä, mutta kyseessä on kirkas liila. Keskimmäiselle kerälle en löytänyt netistä nimeä, mutta mielestäni se on 7 veljestä lankaa.. Sellainen tumman marjapuuron värinen lanka.

Luo 56 silmukkaa kirkkaalla liilalla. Neulo 1. kerros oikein ja neulo viimeinen ja ensimmäinen silmukka nurin yhteen ja aloita samalla valepalmikkoresori: (ohje Googletettu)

1.-3. kerros: 2n 3o
4. kerros: 2n, nosta 1o neulomatta, neulo 2o, vedä neulomatta jätetty kahden seuraavan yli
5. kerros: 2n, 1o, lk, 1o

Toista tämä kaksi mallikertaa. Vaihda lanka fuksiaan ja neulo yksi kerros oikein. Aloita sitten haitarikuvio fuksialla ja toista se kolme kertaa ennen kantalappua väreillä fuksia, marjapuuro ja kirkas liila. Resorissa on siis 55 silmukkaa ja haitarikuviossa 54, sillä se on kuudella jaollinen. Neulo siis kuviota aloittaessa kaksi oikein yhteen takapuolella.

Haitarikuvion ohje (Googlesta sekin): neulo jokaista riviä kokonainen kerros

5o 1n
4o 2n
3o 3n
2o 4n
1o 5n
Kaksi kerrosta nurjaa
5n 1o
4n 2o
3n 3o
2n 4o
1n 5o
Kaksi kerrosta oikeaa (vaihda lanka oikeiden kerrosten välillä)

Varren pituus suoristettuna n. 16 cm.

Kantapää tehdään Jaana Talvitien tyyliin :) Vähän omia juttuja olen lisännyt tähän kantapäähän, kantalappuun siis.

Neulota kantapää fuksialla. Ota 1. puikolta 8 silmukkaa ja 4. puikolta samoin 8 silmukkaa. Neulo edestakaisin kerroksia saman verran kuin mitä silmukoita on eli 16. Nosta aina reunimmaiset silmukat ja neulo toinen silmukka aina oikein. Kun kantalappu on valmis, poimi sivusilmukat. Jaa silmukat tasaisesti joka puikolle. Neulo poimimisen jälkeen vielä kerros oikein kirkkaalla lilalla eli vaihda lanka. 

Aloita sitten leveä nauhakavennus kiilakavennuksiin: neulo 1. puikon lopussa kaksi silmukkaa takakautta oikein yhteen ennen viimeistä silmukkaa. Neulo 2. puikon alussa ensimmäisen silmukan jälkeen kaksi silmukkaa oikein yhteen. Neulo 3. puikon lopussa kaksi silmukkaa oikein yhteen ennen viimeistä silmukkaa ja 4. puikon alussa ensimmäisen silmukan jälkeen kaksi oikein yhteen. Kavenna joka toinen kerros, kunnes jalkaterässä on 52 silmukkaa eli 13 silmukkaa puikkoa kohti.

Tässä lähikuvaa kiilakavennuksesta:

Jalkaterä neulotaan seuraavasti seuraavia värejä käyttäen:

Kirkas liila 5 kerrosta (jonka aikana tehdään kiilakavennuksia). Fuksia kaksi kerrosta (kavennukset jatkuvat). Marjapuuro 5 kerrosta, fuksia 2 kerrosta, kirkas liila 5 kerrosta jne. Jalkaterään tulee 6 raitaa fuksiaa, kolme raitaa marjapuuroa sekä kolme raitaa kirkasta liilaa. Kärki tehdään pelkästään kirkkaalla liilalla.

Kärkikavennukset (leveä nauhakavennus) aloitetaan, kun neulotaan viimeisen fuksiaraidan ensimmäistä kerrosta. Neulo 1. puikon lopussa kaksi oikein yhteen ennen viimeistä silmukkaa. Neulo 2. puikon alussa kaksi oikein yhteen takakautta ensimmäisen silmukan jälkeen. 3. puikon lopussa taas kaksi oikein yhteen ennen viimeistä silmukkaa ja 4. puikon alussa kaksi oikein yhteen takakautta ensimmäisen silmukan jälkeen. Kavenna joka toinen kerros, kunnes joka puikolla on jäljellä 6 silmukkaa. Kavenna sitten joka kerros, kunnes jäljellä on yhteensä 8 silmukkaa. Vedä lanka kahdesti silmukoiden läpi ja päättele nurjalle.

Jalkaterän pituus n. 23 cm. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti