Hae tästä blogista

lauantai 9. huhtikuuta 2016

Kuviosukat koossa 40-41

Hei!

Tein ihan muuten vaan tämmöiset sukat mustasta 7 veljeksestä ja Regian 8 -säikeisestä kuviolangasta, jonka ostin Tallinnan reissulla.

Puikkoina käytin koon 3.5 puikkoja. Sukkien koko on 40-41. Varren pituus ennen kantalappua on n. 16 cm ja jalkaterän pituus kantapään keskeltä mitattuna on n. 26 cm. Alla kuva toisen sukan varresta, jossa käytin tuota samaa Regiaa :)
Ohje:

Luo 58 silmukkaa mustalla ja neulo ensimmäinen kerros oikein. Neulo viimeinen ja ensimmäinen silmukka oikein yhteen ja aloita resori: 2o 1n. Toista tätä yhteensä 12 kerrosta ja ota sitten mukaan kuviolanka. Lisää työhön kolme 7 silmukkaa niin, että kuviota aloittaessasi sinulla on työssä 64 silmukkaa. Näin työstä ei tule liian kireä. Tee lisäykset sukan takapuolella niin, että neulot samalla kerroksella useamman silmukan sekä edestä että takaa oikein.

Kuvio: Neulo 2 silmukkaa mustalla ja kaksi kuviolangalla. Muista kiertää lankoja toistensa ympäri tarpeeksi usein niin, ettei työstä tule liian kireä. Ainakin puikkojen välissä kannattaa langat kiertää joka kerroksella. Raitalangalla neulotaan peräkkäin kolme kerrosta, sitten tulee yksi kerros pelkästään mustalla.

Tee sukan varteen yhteensä 8 kuviota ja neulo se jälkeen vielä musta kerros. Aloita sitten kantalappu mustalla: 

Ota viimeiseltä puikolta 8 silmukkaa, samoin ensimmäiseltä. Neulo näitä 16 silmukkaa oikealla oikein ja nurjalla nurin niin, että nostat aina ensimmäisen silmukan ja neulot aina toisen silmukan oikein, myös nurjalla. Neulo yhteensä 18 kerrosta eli pari enemmän kuin puikolla on silmukoita. Jatka sitten mustalla neulomista ja poimi sivuista silmukat. Jaa silmukat tasaisesti joka puikolle ja neulo pari kerrosta vielä mustalla. Aloita sitten kavennukset:

1. puikon lopussa kaksi oikein yhteen takakautta ennen viimeistä silmukkaa ja 2. puikon alussa kaksi oikein yhteen ensimmäisen silmukan jälkeen. 3. puikon lopussa kaksi oikein yhteen ensimmäisen silmukan jälkeen ja 4. puikon alussa kaksi oikein yhteen takakautta ensimmäisen silmukan jälkeen.
Tee kavennukset joka toinen kerros, kunnes joka puikolla on 16 silmukkaa. Jatketaan jalkaterän neulomista 64 silmukalla ja aloitetaan kavennusten jälkeen heti kuvio uudelleen. Jalkaterään neulotaan kuvio yhteensä 8 kertaa kaikilla silmukoilla ja kuviota jatketaan osalla silmukoista sitten, kun kärkikavennukset on aloitettu. Eli aloita kärkikavennukset heti kahdekssannen kuvion jälkeen:

1. puikolla kaksi oikein yhteen ennen viimeistä silmukkaa. 2. puikolla kaksi oikein yhteen takakautta ensimmäisen silmukan jälkeen. 3. puikon lopussa kaksi oikein ennen viimeistä silmukkaa ja 4. puikon alussa kaksi oikein yhteen takakautta ensimmäisen silmukan jälkeen. Jatka kuviota niillä kohdin, missä ei vielä tule kavennusta. Kuvioita tehdään vielä neljä kavennusten alettua niin, että väliin neulotaan aina musta kerros. Tee kavennukset joka toinen kerros, kunnes puikoilla on jäljellä puolet silmukkamäärästä. Kavenna sitten joka kerros, kunnes jäljellä on yhteensä 12 silmukkaa. Vedä lanka silmukoiden läpi ja päättele nurjalle.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti