Hae tästä blogista

sunnuntai 20. maaliskuuta 2016

Siksak -sukat

Heippa!

Väsäsin nopealla aikataululla 8 vuotta täyttävälle kummipojallemme villasukat, Ne olivat kesken vielä eilen, kun jo lähdimme parin tunnin ajomatkalle kohti syntymäpäiviä.

Lankoina käytin Regiaa ja Merino Goldia. Regian lanka oli ihanan väristä ja sen kaveriksi sopi musta oikein hyvin.

Puikkoina käytin 3,5 ja sukkien kooksi tuli 34.

Ohje:

Luo mustalla 49 silmukkaa ja neulo ensimmäinen kerros oikein. Neulo viimeinen ja ensimmäinen silmukka oikein yhteen ja aloita resori: 2o, 1n, toista tätä koko kerros ja vielä 6 seuraavaa kerrosta.

Ota sitten mukaan Regia ja tee siksak -kuvio näin:

Neulo *1 silmukka kuviolangalla ja 3 muastalla*, toista *-* koko kerros. Seuraava kerros: *Neulo 2 silmukkaa kuviolangalla ja 1 mustalla sekä 1 kuviolangalla*, toista *-* kerros.

Seuraava kerros: Neulo kokonaan kuviolangalla.

Seuraava kerros: *Neulo 1 silmukka mustalla ja kolme kuviolangalla.* Toista *-* koko kerros.
Seuraava kerros: *Neulo 2 silmukkaa mustalla, yksi kuviolangalla ja1 mustalla*, toista *-* kerros.
Seuraava kerros: Neulo kokonaan mustalla.

Toista kuvio alusta sukan varressa yhteensä viisi kertaa ja jalkaterässä yhteensä neljä kertaa.

Kantapää on sovellus Jaana Talvitien ja Alma -mummun kantapäästä:

Aloita kantalappu heti neljännen kuvion päättymisen jälkeen mustalla langalla. Ota 7 silmukkaa viimeiseltä puikolta ja 7 silmukkaa ensimmäiseltä ja neulo edestakaisin näitä 14 silmukkaa niin, että oikealla oikein ja nurjalla nurin paitsi toinen silmukka neulotaan aina oikein ja ensimmäiset silmukat nostetaan kerrosta aloitettaessa. Neulo kantalappuun kaksi kerrosta enemmän kuin silmukoiden määrä. Jatka sitten mustalla kantapää loppuun saakka ja poimi sivusilmukat.

Jaa silmukat tasaisesti joka puikolle ja neulo poimimisen jälkeen kaksi kerrosta oikein kaventamatta.
Kavenna joka puikolla joka toinen kerros niin, että ensimmäisen puikon lopussa neulo kaksi oikein yhteen takakautta ennen viimeistä silmukkaa ja toisen puikon alussa neulo kaksi oikein yhteen ensimmäisen silmukan jälkeen. Neulo kolmannella puikolla samoin kuin toisella, mutta kavenna puikon lopussa ennen viimeistä silmukkaa. Kavenna neljännellä samoin kuin ensimmäisellä, mutta tee se ensimmäisen silmukan jälkeen.

Kavenna, kunnes joka puikolla on 12 silmukkaa eli 48 koko jalkaterään.

Aloita sama kuvio, mitä teit sukan varteen ja toista se neljä kertaa. Viimeisen kuvion jälkeen aloita kärkikavennukset:

Neulo ensimmäisen puikon lopussa kaksi oikein yhteen ennen viimeistä silmukkaa ja toisen puikon alussa kaksi oikein yhteen takakautta ensimmäisen silmukan jälkeen. Tee kolmannella puikolla samoin kuin ensimmäisellä ja neljännellä puikolla samoin kuin toisella. Kavenna joka toinen kerros, kunnes joka puikolla on jäljellä puolet silmukoista. Kavenna sen jälkeen joka kerros, kunnes työssä on jäljellä 8 silmukkaa. Vedä lanka silmukoiden läpi ja päättele nurjalle.

Varren pituus on n. 14 cm kantalapun alkuun asti ja jalkaterän pituus kantapään keskeltä mitattuna n. 17 cm.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti