Hae tästä blogista

lauantai 12. maaliskuuta 2016

Säärystimet tytölle

Hei!

Vielä ehtii tämän yhden projektin saattaa alusta loppuun. Nimittäin 5 vuotta täyttävälle kummitytölle säärystimet. Katsoin mallia Anelmaisten kuvioista Novitan sukkalehdestä.

Lankoina käytin 7 veljestä, Pirtaa ja Lauria. Jämäkeriä yritin tuhota näihin(kin) :)

Puikot taas kokoa 3.5.

Ohje:

Luo 51 silmukkaa 7 veljeksen oranssilla. Neulo ensimmäinen kerros oikein ja neulo viimeinen ja ensimmäinen silmukka nurin yhteen ja aloita samalla valepalmikkokuvio (ohje Googlesta):

1.-3. kerros: 2n 3o
4. kerros: 2n, nosta yksi neulomatta, neulo 2o, vedä neulomatta jätetty neulottujen yli
5. kerros: 2n, 1o, lk, 1o

Toista tämä mallikerta yhteensä kolme kertaa ja neulo vielä oranssilla kaksi kerrosta oikeaa. Aloita sitten kerrosrivinousu (ohje Googlesta):

Neulo 2o seepralangalla ja nosta kolmas silmukka. Neulo *3o, nosta neljäs*. Toista ** koko kerros ja myös seuraava kerros. Nosta aina sama silmukka. Neulo kolmas kerros oranssilla langalla ja kaikki silmukat. Toista kerrosrivinousun mallikerta yhteensä viisi kertaa. Huom! Kavenna kerrosrivinousua aloittaessasi pois yhteensä kaksi silmukkaa peräkkäisillä kerroksilla. Työssä on tällöin 48 silmukkaa.

Neulo kaksi kerrosta oranssilla oikeaa. Vaihda työhön seepralanka ja fuksia 7 veikka. Neulo vuoron perään 2o seepralla ja 2o fuksialla. Siirrä kuviota yhden silmukan verran vasemmalle tai oikealle, jolloin syntyy vinokuvio. Siirtoja tehdään yhteensä 9 kertaa. Neulo sitten kaksi kerrosta fuksialla oikeaa. Tehdään seuraavaksi siksak -kuviota ja neulotaan se tumman lilalla 7 veljeksellä ja valkoisella Pirta -langalla. Neulo seuraavasti:

1 silmukka valkoisella ja kolme lilalla. Toista tätä koko kerros. Neulo seuraava kerros näin: 2 valkoisella, yksi lilalla, yksi valkoisella. Toista tätä. Neulo seuraava kerros kokonaan valkoisella. Neulo seuraavaksi näin: 1 lilalla ja kolme valkoisella, toista kerros loppuun. Neulo sitten kaksi lilalla, yksi valkoisella ja yksi lilalla, toista koko kerros. Neulo seuraava kerros kokonaan lilalla. Toista koko kuvio uudestaan eli aloita 1 valkoisella ja kolme lilalla jne.

Neulo yksi kerros lilalla ja ota sitten mukaan raitalanka. Neulo kaksi silmukkaa lilalla ja kolme raitalangalla. Toista koko kerros ja lisää kerroksen lopussa kaksi silmukkaa, jolloin työssä on 50 silmukkaa ja kuvio menee tasan. Tee samoin kolme seuraavaa kerrosta. Neulo seuraava kerros kokonaan lilalla. 

Vaihda lila lanka raitalankaan ja Laurin turkoosiin lankaan. Neulo viisi kerrosta niin, että joka toinen silmukka on raitaa ja joka toinen Lauria niin, että värien paikka pysyy samana. Neulo sitten kaksi kerrosta turkoosilla. Neulo neljä kerrosta turkoosilla ja valkoisella niin, että joka toinen silmukka on valkoinen ja joka toinen turkoosi. Valkoinen tulee raitalangan kanssa samaan kohtaan. 

Jatka sitten turkooseja pylväitä vielä kaksi kerrosta niin, että joka toinen turkoosi pylväs tulee kaksi kerrosta korkeampi kuin muut turkoosit pylväät. Muut silmukat neulotaan valkoisella. Lisää tällä kerroksella mukaan yksi silmukka niin, että neulot lopuksi yhden silmukan oikein sekä etu- että takakautta. Neulo seuraava kerros kokonaan valkoisella ja lisää vielä yksi silmukka kerroksen lopussa. Nyt työssä on 52 silmukkaa.

Neulo yksi kerros oikein turkoosilla ja aloita sitten kerrosrivinousu niin, että neulo kaksi kerrosta seepralangalla ja nosta joka neljäs silmukka. Toista mallikerta yhteensä  neljä kertaa. Kavenna kerrosrivinousua aloittaessasi pois kaksi silmukkaa, että kuvio menisi tasan.

Neulotaan resori turkoosilla ja tehdään valepalmikkomallikerta resoriksi yhteensä kaksi kertaa. Lopuksi neulotaan vielä yksi kerros oikeaa ja päätellään silmukat neuloen löyhästi.

Kukat virkkasin Anelma Kervisen ohjeella, mutta käytin virkkuukoukkua nro 3. Lankoina kukissa oli 7 veljestä lila ja Novita Pirta valkoinen. Virkkasin viisi kukkaa kumpaankin säärystimeen.

Säärystimelle tulee pituutta 33 cm.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti