Hae tästä blogista

perjantai 29. huhtikuuta 2016

Muunnellut Olga -sukat

Hei!

Ostin Lankamaailmasta taannoin kivaa raitalankaa, josta tein nyt sitten Olga -sukat niin, että muunsin vähän kuviossa oikein neulottavien silmukoiden määrää.

Puikkoina oli jälleen 3.5. Sukkien koko on 41-42.

Ohje:

Luo 57 silmukkaa, neulo viimeinen ja ensimmäinen nurin yhteen. Neulo sitten kaksi kerrosta nurjaa Olga -mallin mukaisesti. Aloita sitten kuvio:

2oy takakautta, 4o, lk, 2o, lk, 4o ja 2oy. Eli tuossa välissä neulotaankin vain neljä oikein kahteen kertaan, eikä viisi oikein, kuten Olgan alkuperäisessä mallikerrassa. Silmukoita siis puikolla 14 eli kuvio menee tasan. Neulo kuviokerroksen jälkeen kerros oikeaa ja jatka näillä kahdella kerroksella niin kauan, että mallikerta esiintyy yhteensä 20 kertaa. 

Tehdään sitten kantalappu:

Ota viimeiseltä puikolta 7 silmukkaa, samoin ensimmäiseltä puikolta samalla puikolle. Neulo oikealla oikeaa ja nurjalla nurjaa nostaen aina aloitussilmukan. Neulo kantalappuun kaksi kerrosta enemmän kuin mitä silmukoita on eli 16 kerrosta. 

Poimi sitten sivusilmukat ja jätä 2. ja 3. puikoille 14 silmukkaa ja jatka samantien kuviota näillä kahdella puikolla.

Aloita kiilakavennukset:

Neulo 1. puikon lopussa 2oy ja 4. puikon alussa 2oy takakautta. Kavenna joka kerroksella niin, että 1. ja 4. puikoille jää kummallekin 15 silmukkaa. Näin jalkaterään jää 58 silmukkaa. Tämä kantapäämalli on Alma -mummun kantapää. Jatka 1. ja 4. puikoilla oikeaa neuletta ja välipuikoilla kuviota niin, että kuvio tulee toistumaan varren 20 mallikerran jälkeen vielä 24 mallikertaa ennen kärkikavennuksia.

Kärkikavennukset:

Neulo 1. puikon lopussa 2oy ennen viimeistä silmukkaa, 2. puikon alussa 2oy takakautta ensimmäisen silmukan jälkeen. 3. puikon lopussa samoin kuin 1. puikon lopussa ja 4. puikon alussa samoin kuin 2. puikon alussa. Tee kavennukset joka toinen kerros, kunnes puikoilla on jäljellä n. puolet silmukoista (15 silmukan puikolla 8) ja kavenna sitten joka kerros, kunnes jäljellä on 10 silmukkaa. Vedä lanka silmukoiden läpi ja päättele nurjalle.

Varren pituus kantalapun alkuun asti on 17.5 cm korkeimmasta reunan kohdasta mitattuna. Jalkaterän pituus on 26 cm.


Muita neulomiani Olga -sukkia löydät täältä:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti