maanantai 12. maaliskuuta 2018

Muurahaisenpolku

Moi!

Kokeilin ensimmäistä kertaa mallia nimeltä Muurahaisenpolku. Ohjeen bongasin Arkimamman arkiralli -blogista. Helppo ohje kyllä, suosittelen :)

Puikkoina käytin 3.25 15 cm puikkoja ja lankana Shepherd's Own -lankaa. Varren pituus on 14 cm kantalapun alusta laskettuna ja jalkaterän pituus kantalapun keskeltä laskettuna 24 cm eli sukan koko on n. 37-38.

Ohje:

Luo 57 silmukkaa. Neulo 1. kerros oikein ja neulo viimeinen ja ensimmäinen silmukka yhteen. Aloita sitten mallineule:

1. kerros: 2o 2n
2. kerros: lk, 2oy, 2n
3. kerros: 2o 2n
4. kerros: 2oy, lk, 2n

Neulo sukan varteen mallikerta yhteensä  12 kertaa ja neulo sitten ristiinvahvistettu kantapää: (ohje löytyy Googlesta)

Poimi kantalappua varten 1. puikolta 14 silmukkaa, samoin 4. puikolta. Neulo oikealla oikein ja nosta joka toinen silmukka. Nosta aloitussilmukka joka kerroksella. Vaihda nostettavan silmukan paikkaa jokaisella oikean kerroksella. Neulo nurjalla kaikki nurin paitsi nosta aina aloitussilmukka.

Neulo kantalappuun 28 kerrosta ja tee sitten kavennukset kantalappua varten. Kavenna oikealla ylivetokavennusta käyttäen niin, että ensimmäisellä kavennuskerroksella reunaan jää kavennuksen jälkeen 8 silmukkaa. Nurjalla neulo 2n yhteen niin, että reunaan jää 8 silmukkaa Kavenna joka kerroksella, kunnes reunasilmukat on kavennettu ja keskelle jää 10 silmukkaa. 

Poimi sitten sivusilmukat esim. tämän videon avulla. Tulee siistiä jälkeä, kuten kuvasta näkyy :)

Jätä 2. ja 3. puikoille molemmille 14 silmukkaa ja kavenna kiilakavennuksia seuraavasti:

1. puikon lopussa 2oy ja 4. puikon alussa 2oy takakautta. Kavenna joka kerros, kunnes jäljellä on 16 silmukkaa molemmilla puikoille. 

Jatka muurahaisenpolkuneulosta 2. ja 3 puikolla, kunnes aloitat kärkikavennukset. Jaa silmukat tasaisesti joka puikolle.

Kärkikavennukset neulotaan siten, että jokaisen puikon lopussa 2oy ennen viimeistä silmukkaa. Neulo vain oikeaa kavennusten aikana. Kavenna joka toinen kerros, kunnes jäljellä on 8 silmukkaa/puikko. Kavenna sitten joka kerros, kunnes jäljellä on yhteensä 12 silmukkaa. Vedä lanka silmukoiden läpi ja päättele nurjalle.


11.1.20 valmistuivat pitkästä aikaa sukat 7 veljeksestä muurahaisenpolku -kuviolla. Neuloin sukat koon 3.5 puikoilla. Varressa silmukoita 56, jalkaterässä 54. Kantalapun korkeus 25 kerrosta ja se on neulottu ristiinvahvistettuna. Varren pituus 16.5 cm ja siinä mallikertoja 14. Jalkaterän pituus 25 cm ja siinä mallikertoja 11,5. Kiilakavennukset tein, kuten ylläolevissa sukissa, samoin kärkikavennukset.


1 kommentti:

  1. Kivat. Oletin, että kolmas kerros muurahaisenpolussa olisi ollut takaa oikein yhteen oikea yhteen sijaan, mutta minulla lienee toinen mallli eikä muurahaisenpolku.

    VastaaPoista