tiistai 27. maaliskuuta 2018

Väriä muurahaisenpolkuun

Hei!

Innostuin tekemään vielä toisetkin villasukat Muurahaisenpolku -kuviolla. Ja tässä sairaslomalla kovan flunssan (influenssan?) kourissa tuli tehtyä nopeasti valmiiksi.

Lankana Alize Wool Motif, paksuhkoa lankaa ja neuloin 15 cm pituisilla 3.25 koon puikoilla.
Varren pituus on 14 cm ja jalkaterän 23.5 cm eli sukkien koko on noin 35-36.

Ohje (löytyy mm. Arkimamman Arkiralli -blogista.)

Luo 57 silmukkaa ja neulo 1. kerros oikein. Neulo viimeinen ja ensimmäinen silmukka oikein yhteen ja aloita muurahaisenpolku -mallikerta:

1. krs  2 oikein, 2 nurin  
2. krs   Langankierto, 2 oikein yhteen, 2 nurin
3. krs   2 oikein, 2 nurin
4. krs   2 oikein yhteen, langankierto, 2 nurin  

Toista sukan varteen tätä mallikertaa 11 kertaa ja tee sitten kantapää.

Kantalappua varten poimitaan ensimmäisen ja viimeisen puikon kaikki silmukat eli 28 samalle puikolle ja neulo ristiinvahvistettua kantapäätä 24 kerrosta. Lanka on sen verran paksua, että 24 kerrosta riittää kantalappuun hyvin. Neulo oikealla oikein joka toinen ja nosta joka toinen. Ensimmäinen silmukka nostetaan aina. Vaihda nostettavien silmukoiden paikkaa jokaisella oikean kerroksella. Nurjalla neulo kaikki nurin paitsi nosta aina ensimmäinen silmukka.Kun kantalappu on valmis, aloitetaan reunasilmukoiden kavennus:

Neulo edelleen ristiinvahvistettua kantapäätä, mutta tee ylivetokavennus oikealla puolella niin, että vasempaan reunaan jää sen jälkeen 8 silmukkaa. Käännä työ ja neulo nurjaa niin, että neulot 2 nurin yhteen ja vasempaan reunaan jää sen jälkeen 8 silmukkaa. Käännä työ ja jatka kaventamista, kunnes reunasilmukat ovat kadonneet. Lopuksi tulisi jäädä 10 silmukkaa jäljelle.

Poimi sitten sivusilmukat vaikka käyttäen apuna tätä videota. Tulee siistiä jälkeä kyllä :)

Tee seuraavaksi kiilakavennukset: Kavenna 1. puikon lopussa 2oy ja neulo Muurahaisenpolkua 2. ja 3. puikoilla normaalisti. Kavenna 4. puikon alussa 2oy takakautta. Kavenna joka kerroksella, kunnes jäljellä on 14 silmukkaa molemmilla kavennuspuikoilla.

Neulo jalkaterää eteenpäin niin, että 1. ja 4. puikoilla oikeaa ja 2. ja 3. puikoilla kuviota. Lopeta kuvion neulominen, kun kuviota on tehty sukan alusta lähtien yhteensä 20 mallikertaa. Neulo kerros oikeaa ja aloita sitten kärkikavennukset:

Neulo joka puikon lopussa 2oy ennen viimeistä silmukkaa ja kavenna joka toinen kerros, kunnes puikoilla on jäljellä puolet alkuperäisestä silmukkamäärästä. Kavenna sitten joka kerros, kunnes jäljellä on yhteensä 12 silmukkaa. Vedä lanka silmukoiden läpi ja päättele nurjalle.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti