Hae tästä blogista

sunnuntai 22. toukokuuta 2022

Perussukat koossa 45-46

 22.5.22

Heissan!

Sainpa taas jotain valmiiksi :) Neuloin sukat koossa 45-46 Lankamaailmasta ostamastani Fortissima Colorista. Tämä 150 g kerä on varmaan ainakin vuoden lojunut kaapissani. Kerästä jäi vähän jäljellekin vielä näiden sukkienkin jälkeen. Käytin koon 3.5 puikkoja.

Ohje:

Luo 61 silmukkaa ja neulo 1. kerros oikein. Neulo viimeinen silmukka oikein yhteen ensimmäisen kanssa ja aloita resori: 1o takakautta, 1n. Toista tätä koko kerros ja yhteensä 16 kerrosta. 

Aloita sitten oikea neulo ja kavenna 2oy kahdella puikolla heti ensimmäisellä kerroksella. Nyt työssä on 58 silmukkaa. Neulo 17 kerrosta oikeaa ja kavenna sitten 2oy kahdella muulla puikolla, mitä ensimmäiset kavennukset. Nyt työssä on 56 silmukkaa. Neulo vielä oikeaa 16 kerrosta ja aloita sitten kantapää. Varteen tulee resorin jälkeen 37 kierrosta ennen kantalappua.

Kantalappu:

Poimitaan viimeiseltä puikolta 14 silmukkaa ja sama määrä ensimmäiseltä puikolta samalle puikolle. Neulotaan oikealla joka toinen oikein ja nostetaan joka toinen. Nurjalla neulotaan kaikki nurin. Nosta oikealla puolen aina samat silmukat. Neulo kantalappuun 28 kerrosta ja neulo sitten kantapään kavennuket.

Kantapään kavennukset:

Neulo edelleen vahvistettua kantapäätä ja neulo oikealla, kunnes reunaan jää 10 silmukkaa. Tee ylivetokavennus ja käännä työ. Neulo nurjaa, kunnes vasempaan reunaan jää 10 silmukkaa. Neulo 2n yhteen. Kavenna näin kaikki reunasilmukat ja poimi sitten sivusilmukat ja aloita samalla kiilakavennukset.

Kiilakavennukset:

Neulo 1. puikon lopussa 2oy ja 4. puikon alussa 2oy takakautta. Kavenna joka kerros, kunnes 1. jää 13 silmukkaa ja sama määrä 4. puikolle. 2. ja 4. puikolla kuuluisi olla 14 silmukkaa/puikko. Työssä on siis yhteensä 54 silmukkaa.

Neulo oikeaa kantalapun reunasta laskettuna 57 kerrosta ja aloita sitten kärkikavennukset.

Kärkikavennukset:

Neulo 2. ja 3. puikoilla 2oy ennen viimeistä silmukkaa. Neulo välikerros ja neulo sitten joka puikolla 2oy ennen viimeistä silmukkaa. Kavenna joka toinen kerros, kunnes puikoille jää 7 silmukkaa/puikko. Kavenna joka kerros, kunnes puikoille jää yhteensä 12 silmukkaa. Katkaise lanka, vedä silmukoiden läpi ja päättele nurjalle.
Olen neulonut muitakin perussukkia. Niitä pääset katsomaan seuraavista linkeistä:

Perussukat koossa 36-37

Perussukat koossa 38

Perussukat koossa 40-41

Perussukat koossa 42-43

Perussukat koossa 43-44

Perussukat koossa 45-46 Katiasta

Raidalliset perussukat

1 kommentti: