Hae tästä blogista

sunnuntai 5. kesäkuuta 2022

Perussukat koossa 43-44

 5.6.22

Heippa!

Neuloin Novitan 7 veljeksen sinisestä (väri nro 170) ja Fortissima Colorista sukat lahjaksi. Käytin koon 3,5 puikkoja. Varren pituus kantalapun reunaan saakka on 16 cm ja jalkaterän pituus n. 28 cm.




Ohje:

Luo 57 silmukkaa sinisellä ja neulo 1. kerros oikein. Neulo viimeinen silmukka oikein yhteen ensimmäisen kanssa ja aloita resori 1o takakautta, 1n. Neulo resoria yhteensä 15 kerrosta. Neulo sitten oikeaa raitalangalla 32 kerrosta ja aloita sitten kantalappu sinisellä.

Kantapää:

Ota kantalappua varten viimeiseltä puikolta 14 silmukkaa ja ensimmäiseltä puikolta myös 14 silmukkaa. Neulo oikealla joka toinen oikein ja nosta joka toinen. Neulo nurjalla kaikki nurin. Neulo oikealla puolen samat silmukat ja nosta samat kuin edellisellä kerroksella. Neulo kantalappuun 25 kerrosta ja tee sitten kantapään kavennukset.

Neulo edelleen vahvistettua kantapäätä oikealla puolen, kunnes vasempaan reunaan jää 10 silmukkaa. Tee ylivetokavennus. Neulo nurjalla nurjaa, kunnes vasempaan reunaan jää 10 silmukkaa. Neulo 2 nurin yhteen. Kavenna näin pois reunasilmukat, kunnes jäljelle jää 10 silmukkaa. Vaihda lanka raitalankaan ja poimi seuraavalla kerroksella sivusilmukat. Aloita samalla kerroksella kiilakavennukset.

Kiilakavennukset:

Kavenna 1. puikon lopussa 2oy ja 4. puikon alussa 2oy takakautta. Kavenna joka kerroksella, kunnes 1. ja 4. puikoilla on 13 silmukkaa kummallakin. 2. ja 3. puikoille jää 14 silmukkaa. Neulo kantalapun reunasta laskettuna oikeaa 47 kerrosta. Tee sitten kärkikavennukset.

Kärkikavennukset:

Neulo 2oy 2. ja 3. puikon lopussa ennen viimeistä silmukkaa. Neulo välikerros. Kavenna sitten joka kerroksella 2oy ennen viimeistä silmukkaa. Kavenna joka toinen kerros, kunnes puikoilla on 7 silmukkaa jokaisella. Kavenna sitten joka kerros, kunnes silmukoita on yhteensä 12. Katkaise lanka, vedä silmukoiden läpi ja päättele nurjalle.


Olen neulonut muitakin perussukkia. Niitä pääset katsomaan seuraavista linkeistä:

Perussukat koossa 36-37

Perussukat koossa 38

Perussukat koossa 40-41

Perussukat koossa 42-43

Perussukat koossa 45-46

Perussukat koossa 45-46 Katiasta

Raidalliset perussukat

2 kommenttia: