Hae tästä blogista

maanantai 26. joulukuuta 2016

Heijastinlapaset naiselle

Moi!

Sain joululahjaksi mieheltäni Red Heart -heijastinlankaa violettina. En tiennyt kyseisellä merkillä olevan heijastinlankaa, joten olin kovin mielissäni ja kun lanka oli vielä miellyttävää neuloa, niin kiva juttu :) Näissä lapasissa on resorissa Aava -lankaa (eka kertaa kokeilussa) ja Red Heartin lisäksi Lumio Fine -heijastinlankaa pinkkinä. 

Neuloin lapaset kokonaan puikoilla 4.5 ja tässä tulee ohje sekä kuvia :)

Ohje:


Luo 33 silmukkaa Aavalla ja neulo 1. kerros oikein. Neulo viimeinen ja ensimmäinen silmukka oikein yhteen, jolloin työhön jää 32 silmukkaa. Neulo sitten resoria 2o 2n yhteensä 20 kerrosta. Vaihda toisessa lapasessa työhön pinkki lanka ja toisessa lapasessa violetti. Aloita peukalokiilan teko samantien käyttäen intialaista peukalokiilaa, jonka ohjeen löydät Googlen avulla. Alla ohje peukalokiilan tekemiseen:

Vasen lapanen: Jaa silmukat puikoille seuraavasti: 4, 12, 8, 8. Lisää joka kerroksella silmukka 1. puikon loppuun niin, että nostat langan 1. ja 2. puikon välistä ja neulot sen kiertäen oikein 1. puikolle. Lisää silmukoita niin kauan, että 1. puikolla on 16 silmukkaa. Kun olet päässyt siihen asti, neulo 1. puikon silmukat kahdelle puikolle ja ota 2. puikon 12 silmukkaa apulangalle. 

Oikea lapanen: Jaa silmukat puikoille seuraavasti: 8, 8, 12 ja 4. Lisää joka kerroksella silmukka 4. puikon alkuun niin, että nostat langan 3. ja 4. puikon välistä ja neulot sen kiertäen oikein 4. puikolle. Lisää silmukoita niin kauan, että 4. puikolla on 16 silmukkaa. Kun olet päässyt tähän asti, neulo 4. puikon silmukat kahdelle puikolle ja ota 2. puikon 12 silmukkaa apulangalle.

Raidat työssä menevät niin, että toisessa lapasessa neulotaan pinkillä aina vain kolme kerrosta violettien raitojen väliin ja toisessa lapasessa neulotaan violetilla aina vain kolme raitaa pinkkien raitojen väliin. 

Toisella langalla tehdään ensin kaksi kerrosta, sitten kolme, kunnes on neulottu kuuden kerroksen raita ja ennen kärkikavennuksia viimeiseksi raidaksi jää kolmen kerroksen raita eri värillä. Kärkikavennus tehdään sillä värillä, jolla raitojen kerroksia on kasvatettu koko ajan.

Ennen kärkikavennuksia neulotaan 39 kerrosta oikeaa. Kärkikavennukset neulotaan seuraavasti:

1. puikon lopussa 2oy ennen viimeistä silmukkaa ja tee samoin 3. puikolla. 2. puikon alussa 2oy takakautta ensimmäisen silmukan jälkeen ja tee samoin 4. puikolla. Kavenna joka toinen kerros, kunnes puikoilla on jäljellä neljä silmukkaa kullakin ja kavenna sitten joka kerros, kunnes työssä on jäljellä yhteensä 8 silmukkaa. Vedä lanka silmukoiden läpi ja päättele nurjalle.

Peukalo neulotaan violetilla niin, että poimitaan 12 valmiin silmukan lisäksi juuresta kaksi silmukkaa. Neulotaan 14 kerrosta oikeaa, kunnes kavennetaan 2oy kahdella viiden silmukan puikolla, jolloin työhön jää 4 silmukkaa joka puikolle. Kavenna sitten joka kerroksella 2oy joka puikolla, kunnes työhän jää yhteensä kuusi silmukkaa. Vedä lanka silmukoiden läpi ja päättele nurjalle.


Heijastinlapaset

Heijastinlapaset

Red Heart

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti