Hae tästä blogista

keskiviikko 14. joulukuuta 2016

Hilettä ja heijastinta lapasiin

Heips!

Tässä vielä toisetkin heijastinlapaset Lumio Fine -langasta. Etsin kaveriksi toisen yhtä paksun langan ja löysin varastoistani valkoista Hile -lankaa. Tuli ihanan pehmeät Suomen lipun väriset lapaset :) Ja juuri sopivat naisen käteen, voin sen taata ;)

Ohje:

Luo Hile -langalla koon 4.5 puikoilla 33 silmukkaa. Neulo 1. kerros oikein ja neulo viimeinen silmukka oy ensimmäisen silmukan kanssa. Aloita sitten resori 2o 2n yhteensä yhdeksän kerrosta.

Aloita sitten oikea neule niin, että neulot vielä kerroksen valkoisella ja tällä kerroksella aloitat myös intialaisen peukalokiilan lisäykset (ohjeen aloitukseen voit katsoa tekemistäni Youtubevideoista: oikea lapanen ja vasen lapanen):

Vasen lapanen: Jaa silmukat puikoille seuraavasti: 4, 12, 8, 8. Lisää joka kerroksella silmukka 1. puikon loppuun niin, että nostat langan 1. ja 2. puikon välistä ja neulot sen kiertäen oikein 1. puikolle. Lisää silmukoita niin kauan, että 1. puikolla on 16 silmukkaa. Kun olet päässyt siihen asti, neulo 1. puikon silmukat kahdelle puikolle ja ota 2. puikon 12 silmukkaa apulangalle. 

Oikea lapanen: Jaa silmukat puikoille seuraavasti: 8, 8, 12 ja 4. Lisää joka kerroksella silmukka 4. puikon alkuun niin, että nostat langan 3. ja 4. puikon välistä ja neulot sen kiertäen oikein 4. puikolle. Lisää silmukoita niin kauan, että 4. puikolla on 16 silmukkaa. Kun olet päässyt tähän asti, neulo 4. puikon silmukat kahdelle puikolle ja ota 2. puikon 12 silmukkaa apulangalle.

Lapanen neulotaan sinisellä ja valkoisella (lisäyskerrokset mukaan lukien) seuraavasti:

Resorin jälkeen kerros valkoista ja kerros sinistä. Sitten kaksi kerrosta valkoista ja kaksi kerrosta sinistä. Seuraavaksi kolme kerrosta valkoista ja kolme sinistä sen jälkeen. Neljä kerrosta valkoista ja neljä kerrosta sinistä. Viisi kerrosta valkoista ja loppuosa lapasesta kärkikavennukset mukaan lukien sinisellä. Neulo viiden valkoisen kerroksen jälkeen kahdeksan kerrosta sinisellä oikeaa ja aloita sitten kärkikavennukset:

Neulo 1. puikon alussa 2oy takakautta ensimmäisen silmukan jälkeen ja tee samoin 3. puikon alussa. Neulo 2. puikon lopussa 2oy ennen viimeistä silmukkaa ja neulo samoin 4. puikon lopussa. Kavenna joka toinen kerros, kunnes puikoilla on 4 silmukkaa kullakin. Kavenna sitten joka kerros, kunnes jäljellä on 8 silmukkaa yhteensä. Vedä lanka silmukoiden läpi ja päättele nurjalle.

Peukalo:

Poimi kolmelle puikolle neljä silmukkaa kullekin ja neulo peukalo sinisellä langalla koon 4.5 puikoilla niin, että poimit peukalon juuresta vielä langankierroilla kaksi silmukkaa. Nyt puikoilla on 4, 5 ja 5 silmukkaa. Neulo 11 kerrosta oikeaa ja kavenna sitten viiden silmukan puikoilla 2oy molemmilla. Nyt työssä on 4, 4, 4 silmukkaa. Neulo välikerros ja kavenna sitten joka puikolla 2oy, kunnes jäljellä on 2 silmukkaa kullakin. Vedä lanka silmukoiden läpi ja päättele nurjalle.

Lisäksi virkkasin molempiin lapasiin sivuihin kaksi sydäntä KahviKanelin ohjeella :) Käytin lankana Pirtan sukkalankaa ja virkkuukoukkuna koon neljä koukkua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti