torstai 29. joulukuuta 2016

Heijastinsäärystimet

Heippa! 

Vielä valmistui yksi välipäivinä aloitettu, myöhässä oleva joululahja kaverille :D

Lankoina Aava, Lumio Fine -heijastinlanka sekä Red Heart -heijastinlanka. Puikkoina 4.5 koon puikot.
Kuviona säärystimissä on kerrosrivinousu, jonka ohje löytyy Googlettamalla :)

Mallikerta menee niin, että 

1. kerros: neulo sillä langalla oikein, jonka väriset silmukat haluat nostaa myöhemmillä kerroksilla.
2.-3. kerros: neulo 3o, nosta yksi silmukka ja toista tätä 3o, nosta -tekniikkaa molemmat kerrokset niin, että nostat aina saman silmukan. 

Ohje:

Luo Aavalla 57 silmukkaa ja neulo ensimmäinen kerros oikein. Neulo viimeinen ja ensimmäinen silmukka oikein yhteen ja aloita resori 2o 2n, jota neulot yhteensä 20 kerrosta. Ota sitten mukaan violetti Red Heart kerrosrivinousua varten.

Neulo kerros violetilla ja nosta joka neljäs silmukka kahdella seuraavalla kerroksella. Tee mallikerta violettia nostovärinä käyttäen viisi kertaa. Neulo nostokerrosten jälkeen kaksi kerrosta oikeaa Aavalla niin että lisää silmukka joka puikolla toisen kerroksen aikana esimerkiksi niin, että neulot silmukan oikein etu- ja takakautta. Nyt työssä on 60 silmukkaa.

Tee seuraava viiden mallikerran kerrosrivinousua käyttäen pinkkiä Lumio Fine -lankaa. Neulo viimeisen nostokerrosten jälkeen taas kaksi kerrosta oikeaa Aavalla ja tee taas neljän silmukan lisäys kuvion jälkeen. Nyt työssä on 64 silmukkaa.

Seuraava viiden mallikerran kerrosrivinousu tehdään toisessa säärystimessä violetilla ja toisessa violetilla ja pinkillä vuorotellen silmukoiden värissä samalla kerroksella ja kerrokselta toiselle. Tämän kuvion jälkeen ei lisätä silmukoita.

Seuraava kerrosrivinousu tehdään toisessa säärystimessä violetin jälkeen sekä pinkillä että violetilla vaihdellen silmukoiden väriä samalla kerroksella ja kerrokselta toiselle. Toisessa säärystimessä tehdään kerrosrivinousu violetilla. Kuvion jälkeen tehdään viimeiset lisäykset neljä silmukkaa, jolloin työssä on 68 silmukkaa.

Neulo seuraava mallikerta toisessa violetin jälkeen niin, että kaksi ensimmäistä heijastinkerrosta tulee pinkillä, keskimmäinen violetilla ja kaksi viimeistä pinkillä. Toisessa neulo päinvastoin eli kaksi heijastinkerrosta violetilla, keskimmäinen pinkillä ja kaksi viimeistä violetilla. Nostokerrokset neulotaan Aavalla, kuten aiemminkin.

Viimeisessä mallikerrassa tee päinvastoin kuviot kuin edellisessä kuviossa.

Säärystimiin tulee siis yhteensä kuusi viiden mallikerran kerrosrivinousua välikerroksilla.

Loppuresori tehdään Aavalla niin, että neulo viimeisten nostokerrosten jälkeen kaksi kerrosta oikeaa ja aloita sitten resori 2o 2n. Resorissa tehdään kavennuksia seuraavasti:

Kun olet neulonut kaksi kerrosta resoria, kavenna joka puikolla 2 nurin yhteen. Nyt työssä on 64 silmukkaa. Kavenna seuraavalla kerroksella kahdella puikolla 2 nurin yhteen. Nyt työssä on 62 silmukkaa. Neulo resoria tämän jälkeen vielä 10 kerrosta ja kavenna vielä 2 nurin yhteen kahdella puikolla. Neulo sitten 4 kerrosta resoria ja päättele silmukat löyhästi oikein neulomalla ja ylivetämällä.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti