Hae tästä blogista

sunnuntai 11. joulukuuta 2016

Heijastinlapaset

Heippa!


Ekaa kertaa kokeilin neuloa heijastinlangasta jotakin, lapaset aikuiselle. Lumio Fine on langan merkki ja lisäksi resoriin neuloin Pirta sukkalankaa.

Puikkoina resorissa käytin koon 3.5 puikkoja, mutta muuten neuloin koon 5 puikoilla, koska heijastinlanka on sen verran paksua.

Ohje:

Luo 41 silmukkaa sinisellä sukkalangalla. Neulo 1. kerros oikein ja aloita sen jälkeen 2o 2n resori, jota neulot 21 kerrosta. Vaihda sitten suurempiin puikkoihin ja mustaan Lumio Fine -lankaan. Neulo ensimmäisellä heijastinkerroksella joka puikolla 2oy, muuten oikeaa neuletta. Neulo vielä seuraavalla kerroksella joka puikolla 2oy, jolloin työhön jää 32 silmukkaa. Aloita seuraavalla kerroksella intialainen peukalokiila (ohje Googletettu).

Vasen lapanen: Jaa silmukat puikoille seuraavasti: 4, 12, 8, 8. Lisää joka kerroksella silmukka 1. puikon loppuun niin, että nostat langan 1. ja 2. puikon välistä ja neulot sen kiertäen oikein 1. puikolle. Lisää silmukoita niin kauan, että 1. puikolla on 16 silmukkaa. Kun olet päässyt siihen asti, neulo 1. puikon silmukat kahdelle puikolle ja ota 2. puikon 12 silmukkaa apulangalle. 

Oikea lapanen: Jaa silmukat puikoille seuraavasti: 8, 8, 12 ja 4. Lisää joka kerroksella silmukka 4. puikon alkuun niin, että nostat langan 3. ja 4. puikon välistä ja neulot sen kiertäen oikein 4. puikolle. Lisää silmukoita niin kauan, että 4. puikolla on 16 silmukkaa. Kun olet päässyt tähän asti, neulo 4. puikon silmukat kahdelle puikolle ja ota 2. puikon 12 silmukkaa apulangalle.

Jatka oikein neulomista vielä kolme kerrosta mustalla langalla ja ota sitten mukaan sininen Lumio Fine ja neulo joka toinen kerros mustalla ja joka toinen sinisellä, kunnes olet neulonut kuusi kerrosta sinisellä. Tee silloin ensimmäiset kärkikavennukset neulomalla 2oy joka toisella puikolla. Nyt silmukoita on 7, 8, 7 ja 8. Neulo yksi musta kerros ja yksi sininen kerros ja kavenna seuraavaksi kahdella eri puikolla 2oy, jolloin työssä on joka puikolla seitsemän silmukkaa. Neulo kolme kerrosta oikeaa ilman kavennuksia, jonka jälkeen kavenna joka toisella kerroksella 2oy joka puikolla, kunnes silmukoita on joka puikolla 4. Kavenna sitten joka kerroksella, kunnes jäljellä on yhteensä 8 silmukkaa. Vedä lanka silmukoiden läpi ja päättele nurjalle.

Peukalo:

Poimi kolmelle puikolle neljä silmukkaa kullekin. Nyt peukaloon ei tarvitse ottaa juuresta lisää silmukoita, sillä 12 silmukalla ja koon 5 puikoilla heijastinlangalla tulee jo riittävän kookas peukalo. Neulotaan peukalot mustalla langalla niin, että neulotaan 11 kerrosta oikeaa ja kavennetaan sitten joka kerroksella 2oy joka puikolla, kunnes jäljellä on yhteensä kuusi silmukkaa. Vedä lanka sitten silmukoiden läpi ja päättele nurjalle.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti