Hae tästä blogista

perjantai 4. joulukuuta 2015

Jääprinsessan säärystimet

Moi!

Nämä säärystimet ovat samaa sarjaa Lumikuningattaren säärystimien kanssa, mutta tein ne 7 -vuotiaalle tytölle, joka harrastaa taitoluistelua (siitä tuo nimi Jääprinsessan säärystimet ;) )

Puikot olivat kokoa 3,5. Lankoina luonnonvalkoinen 7 veljestä sekä Silver Dream -lanka.

Ohje:

Luo 51 silmukkaa. Neulo viimeinen ja ensimmäinen silmukka yhteen nurin ja aloita samalla valepalmikkoresori: (ohje Googlesta)

1.-3. kerros: 2n, 3o
4. kerros: 2n, nosta 1o neulomatta, neulo 2o
5. kerros: 2n, 1o, lk, 1o

Toista mallikerta 2 kertaa.

Aloita sitten kerrosrivinousu:

1. kerros: 3o, nosta 1o (värikkäällä langalla)
2. kerros: 3o, nosta 1o (värikkäällä langalla)
3. kerros: neulo kaikki oikein (valkoisella langalla)

Kun aloitat kerrosrivinousun, huomaat, että sinulta puuttuu kahden silmukan verran, jotta kuvio menisi tasan. Lisää siis ensimmäisellä kerroksella viimeisen silmukan jälkeen langankierto Dream -langalla ja heti sen perään neulo valkoisella uusi silmukka edelliseltä kerrokselta.

Toista näin koko säärystin lukuunottamatta loppuosaa, johon taas tehdään valepalmikkoa valkoisella langalla.

Säärystimen varteen tehdään muutaman silmukan lisäys matkan varrella. Tee lisäykset seuraavasti:

Neulo resorin jälkeen 20 kerrosta ja lisää yksi silmukka takapuolelle langankierrolla valkoisella langalla.

Neulo sitten 13 kerrosta eteenpäin ja lisää samassa kohtaa yksi silmukka värikkäällä langalla tekemällä langankierto.

Neulo jälleen 7 kerrosta eteenpäin ja lisää sitten kolme silmukkaa niin, että teet yhden silmukan lisäyksen kerrallaan neuloen jokaisten lisäysten väliin yhden normikerroksen. Nyt sinulla on työssä 57 silmukkaa. 

Jatka kerrosrivinousua vielä 38 kerrosta eteenpäin ja neulo sitten valkoisella langalla yksi kerros oikein ja kavenna sillä kerroksella yksi silmukka takapuolella. 

Aloita sitten valepalmikkoresori valkoisella langalla ja kavenna vielä yksi silmukka pois takapuolella. Nyt työssä on 55 silmukkaa eli sopiva määrä valepalmikon tekemiseen.

Edit: jos haluat yläosan resorista tiukemman, kavenna resoria aloittaessasi pois seitsemän silmukkaa, niin sinulla on sama määrä silmukoita kuin alkuosan resorissa. Hoikkajalkaiselle voi olla järkevämpää tehdä yläosasta tiukempi :)

Tee valepalmikkoa kaksi mallikertaa ja päättele sitten silmukat neulomalla.

Lopuksi virkataan vielä pieniä sydämiä ja kukkia haluamallasi värillä pohkeen puolelle. Samalla saat peitettyä mahdollisen epäsiistin työn jäljen takapuolella :) Virkattujen sydämien ohje löytyy blogista: Kahvikaneli virkkaa :) Itse virkkaan sydämet koukulla, jonka koko on 3.0.


Säärystimen pituus on 29 cm.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti