keskiviikko 23. joulukuuta 2015

Joulurauhaa ja kerrosrivinousua :)

Heissan!

Yleensä ei tule kirjoiteltua blogiin muuta kuin ohjeita. Siinä vaiheessa, kun pitäisi alkaa jotain kirjoittelemaan, lyö pää tyhjää ja menee jotenkin vaikeeks kirjoitella mitään :)

Mutta joskus sitä on vaan otettava itseään niskasta kii ja opeteltava kertoilemaan kuulumisia käsitöistään ja elämästään!

Meidän perhe viettää jouluaaton omassa kodissa. Kinkku on  juuri uunissa ja riisipuuron sain äsken valmiiksi. Harmikseni en muistanut, että luumut olisi pitänyt laittaa likoomaan sokeriveteen jo yötä vasten. Eli nyt ne vasta ovat pehmenemässä lämpimässä vedessä. Ehkä minä kiisselin saan tehtyä vielä tänään. En halua repiä hermojani tänään mistään, en edes mokista keittiössä :D

Lumiukko on pakko katsoa telkkarista tänään, se on perinne. Ruokailu, joulusauna ja joulupukki kuuluvat tietysti ohjelmaan myös :) Lapset seuraavat parhaillaan joulupukin kuumaa linjaa ja muita ohjelmia, mitä tulee. Esikoinen halusi opetella paketoimaan, joten hän väsäilee salaisia pakettejaan omassa rauhassa :)

Huomenna suunnataan sitten Alavudelle mummoloihin pariksi päiväksi. Mukavaa, kun siellä tulee nähtyä myös molempien sisaruksia, ainakin osaa heistä. Samalla haluaisin ehtiä Keskiselle, kun olisi yksi lahjakortti käytettävä.

Käsitöiden osalta täytyy sanoa, että tämä syksy on ollut kiireinen, samoin oli kevätkin. Töissä ei ehdi yleensä mitään, tosin kokouksissa tulee neulottua. Olisin halunnut ehtiä tekemään enemmänkin käsitöitä, neulomista ja virkkaamista siis. Kesällä kyllä neuloin ja paljon. Jotkuthan ovat sitä mieltä, ettei kesä ole mitään neulomisen aikaa. Mutta on se niille, jotka ehtivät silloin parhaiten ja jotka eivät halua pitää taukoa käsitöistä!

Aloitin nyt joululomalla parit sukat. Ne menevät parin tuttavan jalkoihin :) Kerrosrivinousua ja haitaria luvassa ;)

Joululomalla taidan ehtiä enemmän onneksi neulomaan kuin muutoin. Ideoita vaan ei ole, paitsi yksi, joka juuri juolahti mieleeni. En tosin paljasta sitä, ettei mene yllätys pilalle erään henkilön osalta ;)

Selkä ja niskat meinaavat jumittaa, joten ei liikoja kannata niitä neulomalla rasittaa ja jumittaa. Sitten kun vointi sen sallii (olen ollut kovin kipeänä muutaman viikon), lenkille mars. Ja tilasin mieheltä joululahjaksi hieronnan, ihanaa!!

Mutta ei täältä muuta, peruskaaosta on ja pienten lasten joulua vietetään :D Kissa näköjään osaa rentoutumisen taidon. Nukkuu lankakerien välissä keittiön työpöydällä samalla kun mamma puuhastelee keittiössä.

Lämmintä joulua ja onnellista uutta vuotta jokahittelle ;)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti